Nick & Simon stijgen met 'Julia' naar #1

  1. Nieuwschevron right
  2. Nick & Simon stijgen met 'Julia' naar #1

Nick & Simon kwamen vorige week al binnen op #2 met 'Julia' en deze week stijgt het duo door naar de bovenste positie van de Mega Top 50!

Het succes van 'Julia' komt mede doordat de single in 154 versies verscheen. In elke versie werd een andere vrouwennaam gezongen, waarbij afgelopen week Sanne, Esther, Karin, Linda, Monique, Sophie en Kim het populairst waren. De 154 verschillende versies leverden Nick & Simon eerder deze week al het wereldrecord meeste digitale single releases van één artiest of band binnen 24 uur op.

Nick & Simon verslaan Anouk nu wel

Nick & Simon nemen met 'Julia' de koppositie over van Anouk. Zij kwam vorige week nog op #1 binnen met haar Songfestival-inzending 'Birds'. Het was voor het eerst dat een Nederlandse Songfestival-hit de bovenste positie in de Mega Top 50 behaalde. Deze week zakt Anouk naar #4.

Nick & Simon in de Mega Top 50

Met 'Julia' scoren Nick & Simon hun tweede #1-hit in de Mega Top 50. In de herfst van 2008 vertoefde 'Hoe Lang' namelijk al een weekje aan kop. Daarnaast scoorden de Volendammers nog twaalf andere hits en hadden ze ook succes met Acda & De Munnik. De samenwerking 'Kijk Me Na' van Simon Keizer en Paul de Munnik bereikte #2, terwijl 'Sterker Nu Dan Ooit' van Nick Schilder en Thomas Acda zelfs de koppositie behaalde.

Meer hoor je morgen in de Mega Top 50 tussen 15 en 18 uur op 3FM met Bart Arens

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie