The Common Linnets hoogste binnenkomer in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. The Common Linnets hoogste binnenkomer in Mega Top 50

Het is waarschijnlijk het meest besproken liedje van deze week in Nederland; 'Calm After The Storm' van The Common Linnets. De Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival is deze week de hoogste binnenkomer in de Mega Top 50 op nummer 38!

Zoals altijd maakt de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival de tongen los en dit jaar is dat uiteraard niet anders. In mei gaan Ilse DeLange en Waylon richting Denemarken om ons land te vertegenwoordigen. Het tweetal zingt onder de groepsnaam The Common Linnets het nummer ‘Calm After The Storm’. En ditmaal zijn het geen indianentooien of draaiorgels waar we ons druk over maken, maar gewoonweg de kwaliteit van het liedje. Is het wel spannend genoeg? Valt het wel op? Is het niet te saai? Nou, volgens het Nederlandse publiek in ieder geval niet, want de eerste draaibeurt van ‘Calm After The Storm’ is nog maar net achter de rug of hup, daar staat het nummer al op 38 in de Mega Top 50.

Pre-orders

En dat is best bijzonder want officieel is 'Calm After The Storm' pas vandaag uit. Dat betekent dat het liedje nu pas te luisteren is via streamingplatforms als Spotify en dat je het nu pas direct kunt downloaden via iTunes. De reden waarom 'Calm After The Storm' toch al binnenkomt, is dat 'Calm After The Storm' de afgelopen dagen massaal vooruitbesteld is op iTunes. Dat belooft nog wat voor volgende week, want de belangstelling voor het nummer is in ieder geval erg groot. Voor een toppositie in de Mega Top 50 zal het liedje echter ook veelvuldig gestreamd en gedraaid op de radio moeten worden.
De afgelopen week zat het met de media-aandacht voor 'Calm After The Storm' in ieder geval wel goed. Woensdagavond kon het Nederlands publiek het liedje voor het eerst horen toen Ilse DeLange en Waylon het zongen in De Wereld Draait Door, waarna zo'n beetje elk medium er aandacht aan besteedde. Een dag later was de première van de singleversie van 'Calm After The Storm' in de Gouden Uren op Radio 2. Ilse DeLange en Waylon waren ook bij deze uitzending aanwezig. Op 21 juni zal het duo trouwens als The Common Linnets optreden in de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, in Enschede. In ieder geval De Dijk zal daarbij te gast zijn.

Tweede kans voor Waylon

Voor Waylon is het overigens al de tweede keer dat hij een gooi doet naar Eurovisie-succes. In 2005 probeerde hij het ook al als helft van een duo. Toen zong hij met Rachel Kramer (uit de groep K-otic) in de Nederlandse voorronde het nummer ‘Leven Als Een Beest’, maar werd al snel uitgeschakeld. Uiteindelijk was het Glennis Grace die ons land toen vertegenwoordigde. Ditmaal mag Waylon de voorronde overslaan en treft hij provinciegenote Ilse Delange aan zijn zijde.

Duetten

En of het nummer nou stemmig is of saai, voor het Eurovisie Songfestival belooft het wel veel goeds, want met een man/vrouw-duet hebben we altijd goed gescoord in Europa. Zo leverde in 1996 ‘De Eerste Keer’ door Maxine & Franklin Brown ons een zevende plaats op. Maar vooral begin jaren ’70 deden we het prima, met Saskia & Serge (6e plaats voor ‘Tijd’ in 1971), Sandra & Andres (4e plaats voor ‘Als Het Om De Liefde Gaat’ in 1972) en Mouth & MacNeal (3e plaats voor ‘Ik Zie Een Ster’ in 1974).

Waylon en Ilse

Nog even de chartfacts voor het tweetal: Waylon kan volgende week wel eens zijn grootste hit gaan scoren. Tot nu toe kwam hij tot 6 met zijn debuuthit ‘Wicked Way’ in 2009. ‘Calm After The Storm’ is zijn zesde notering. Voor Ilse Delange is het al haar 25e hit. Twee keer bereikte ze de eerste plek: in 2009 met ‘So Incredible’ en in 2009 met ‘Miracle’.

Reageer! Wat vind jij van 'Calm After The Storm'?

Ed Adams
chartambassadeur Mega Top 50
Ster advertentie
Ster advertentie