Succes voor Nederlandse dj’s in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Succes voor Nederlandse dj’s in Mega Top 50

De Mega Top 50 van deze week wordt bevolkt door Nederlandse dj's. Zowel Armin van Buuren als Tiësto komt nieuw binnen in de lijst.

Twee van de populairste dj’s ter wereld scoren deze week een nieuwe hit in de Mega Top 50. En allebei komen ze uit Nederland. Armin van Buuren is de hoogste binnenkomer op 32 met 'Another You' en Tiësto komt binnen op 46 met 'Secrets'.
Armin van Buuren werd tussen 2007 en 2012 vijf keer uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. De Leidenaar is de enige dj die dat ooit gepresteerd heeft. Op 'Another You' slaat hij de handen ineen met een andere wereldster uit Nederland: Mr. Probz. Probz, ofwel de dertigjarige Dennis Stehr uit Zoetermeer, scoorde vorig jaar een wereldhit met 'Waves'. Het bracht hem zelfs aan de top van de Britse hitlijst en de Amerikaanse dancelijsten. Dat was mede te danken aan de remix die de Duitser Robin Schulz van het nummer maakte. Dit keer koppelt Mr. Probz zich dus opnieuw aan een dj, maar zoekt hij het wat dichter bij huis.

25e hit Armin

Met de track 'Another You' heeft Armin van Buuren bovendien een feestje te vieren: het is de 25e hit voor de dj in de Nederlandse hitlijst. Zijn succes begon heel bescheiden in maart 2000, toen de track 'Communication' hem niet verder bracht dan de 95e plaats in de toen nog Mega Top 100. Ook 'Eternity', de hit later dat jaar, waarop hij samenwerkte met Tiësto, bracht hem niet veel verder: plaats 92. Pas in de jaren daarna begon het lekker te lopen voor Van Buuren, met als uitschieters de top 10-hits 'Serenity' (met Jan Vayne; vijfde plaats in 2005), 'In And Out Of Love' (met Sharon den Adel; negende plaats in 2008) en 'This Is What It Feels Like' (met Trevor Guthrie, tweede plaats in 2013). Van die 25 hits is 'The Sound Of Goodbye' twee keer een hit geweest. De originele versie bereikte in 2001 plaats 42. De track werd opnieuw een hit in 2007, nadat Van Buuren voor het eerste tot populairste dj ter wereld werd gekroond. Een remix door de Spaanse producers Simon & Shaker kwam toen tot de 25e plek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Tiësto nieuw in de lijst

Een stukje verder komt een andere top-dj uit Nederland de Mega Top 50 binnen. Tijs Verwest, alias Tiësto, werd tussen 2002 en 2004 drie keer uitgeroepen tot de beste dj ter wereld, en is dus de voorloper van Armin van Buuren. De Bredanaar heeft wat minder hits op zijn naam staan dan Van Buuren; de teller voor Tiësto staat nog maar op twintig. Daar staat tegenover dat Tiësto wel de grotere hits scoort. Zo heeft hij al een nummer 1-hit achter de kiezen ('Traffic' in 2003) en stond hij als negen keer in de top 10. Met 'Secrets' waagt hij een nieuwe poging. Het debuut op 46 is in ieder geval veelbelovend.
En ook Tiësto doet dat niet alleen. Op 'Secrets' gaat hij de samenwerking aan met de Amerikaanse dj KSHMR (alias Niles Hollowell-Dhar) en de Australische zangeres Vassy, die in het echt Vasiliki Karagiorgos heet. Voor KSHMR betekent dat zijn debuut in de Mega Top 50. Vassy scoorde vorig jaar al een hit, samen met een andere Nederlandse dj-act, Showtek. Achter Showtek gaan de Eindhovense broers Wouter en Sjoerd Janssen schuil. Hun gezamenlijke hit 'Bad', bovendien mede-geproduceerd door David Guetta, bereikte vorig jaar plaats 15 in de Mega Top 50.

Nog meer dancemuziek

De Mega Top 50 kent deze week daarnaast nog een derde binnenkomst van een combinatie van dj en zangeres. De Duitse producer Robin Schulz, de man dus achter de remix van 'Waves' van Mr. Probz, debuteert op 37 deze week met 'Headlights'. De vocalen op die track zijn van de Amerikaanse zangeres Ilsey Juber. Als kortweg Ilsey scoort zij deze week haar eerste hit. Schulz heeft er na zijn wereldwijde doorbraak als remixer van 'Waves' ook al een nummer 1-hit in Nederland op zitten, met zijn remixhit 'Prayer In C' van Lilly Wood & The Prick. Vorig jaar zomer stond die track zes weken op 1 in de Mega Top 50. Met 'Headlights' doet de dj uit Osnabrück een nieuwe gooi naar succes.
Vijf plekken onder Schulz en Ilsey komen we nog een andere dancetrack tegen. 'Save Me' van Listenbee is nieuw op nummer 42. Listenbee staat onder contract bij hetzelfde label als Kiesza, die een wereldhit scoorde met 'Hideaway'. Of 'Save Me' ook zo'n grote hit wordt, is nog even afwachten, maar de relaxte zomertrack begint in elk geval goed in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie