Wie wint The Voice Of Holland?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie wint The Voice Of Holland?

De talentenjacht The Voice Of Holland beleeft vrijdagavond haar finale. Wie gaat de eerste editie winnen op RTL 4? Wordt het de volgetatoeëerde Ben Saunders, muziekdocente Pearl Josefzoon, ex-conservatoriumstudente Leonie Meijer of zanglerares Kim de Boer? Als je naar de Mega Top 50 van de afgelopen maanden kijkt, dan kan er eigenlijk maar één winnaar zijn... Ben Saunders.

Bij programma's als Idols en Popstars kwam de winnaar altijd pas ná de finale met zijn of haar eerste single, terwijl de andere kandidaten nog veel langer moesten wachten op hun eerste release. Producent John de Mol besloot dat met The Voice Of Holland anders te doen; na elke liveshow verschenen de liedjes die de kandidaten gezongen hadden direct in een studioversie op iTunes. Slim bedacht, want als een klein deel van de ruim 2,5 miljoen kijkers de nummers voor 1,29 euro download, levert dat al snel flink wat geld op. En niet alleen dat, je krijgt er ook noteringen in de Mega Top 50 mee. Er werd zo massaal gedownload dat je regelmatig nummers op zag duiken in de lijst.

Op 4 december 2010 gebeurde dat voor het eerst, want toen kwam Ben Saunders nieuw binnen op nummer 1 met de single "If You Don't Know Me By Now". Dat liedje werd op één dag net zoveel gedownload als de nummer 2 in de hele week. "If You Don't Know Me By Now" zou het 7 weken volhouden in de lijst, wat lang is als je je bedenkt dat Ben Saunders elke week met een nieuwe 'single' kwam. Ook twee andere nummers van Ben Saunders behaalden de lijst; "When A Man Loves A Woman" kwam tot nummer 3 en "I Heard It Through The Grapevine" was vorige week nieuw op 14. Slechts één andere kandidaat wist net als Ben Saunders de Mega Top 50 te behalen. Shary-An Nivillac kwam vorige week nieuw binnen op nummer 47 met "Ain't Got No", maar zij is inmiddels uitgeschakeld.

The Voice Of Holland had nog veel meer effect op de Mega Top 50. Bekende hits die tijdens de audities werden gezongen, doken opeens weer op in de lijst. Zo waren zowel de Laura Jansen-versie van "Use Somebody" als het origineel van Kings Of Leon in de Mega Top 50 te vinden. "Wrong" van Novastar kwam in 1999 niet verder dan nummer 47, maar behaalde nu opeens nummer 15. Ook "Whataya Want From Me" van Adam Lambert en "Empire State Of Mind (Part 2) Broken Down" van Alicia Keys doken op.

Het lijkt erop dat Ben Saunders er met de overwinning vandoor gaat, maar niets is zeker totdat vrijdagavond de finale geweest is. Ondertussen gaat ook de Mega Top 50 van zaterdagmiddag spannend worden, want daarin zullen alle vier de finalisten binnenkomen met hun single.

Ster advertentie
Ster advertentie