Mumford & Sons evenaart Beatles-record in VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Mumford & Sons evenaart Beatles-record in VS

Het nieuwe album 'Babel' van Mumford & Sons verbreekt record na record. In de Verenigde Staten zorgt de plaat er zelfs voor dat een oud hitlijstrecord van The Beatles geëvenaard wordt! Mumford & Sons staat met zes nummers in de Billboard Hot 100, iets dat ruim 48 jaar geleden voor het laatst gebeurde met The Beatles.

Van de zes nummers in de Amerikaanse hitlijst is de huidige single "I Will Wait" de best scorende. In de achtste week staat hij op #57, nadat hij eerder al piekte op #23. Verderop in de Billboard Hot 100 komen "Babel" (#60), "Lover's Eyes" (#85), "Whispers In The Dark" (#86), "Holland Road" (#92) en "Ghosts That We Knew" (#94) binnen. De laatste keer dat dit in Amerika gebeurde was op 11 april 1964, toen The Beatles eveneens met zes tracks in de Billboard Hot 100 stonden.

'Babel' van Mumford & Sons is sowieso enorm succesvol. In Amerika werden er in de eerste week al 600.000 exemplaren van verkocht, waarmee het het snelst verkopende album ooit is. Momenteel is 'Babel' in de Verenigde Staten het best verkochte album van 2012. Dat komt mede door streams, want alleen al single "I Will Wait" is 550.000 keer beluisterd.

In Nederland gaat het ook goed met 'Babel', al lijkt het succes iets minder dan in de VS. Bij ons daalt het album in de tweede week Album Top 100 van #2 naar #3. Daarnaast is 'Babel' momenteel het 3FM Album van de Week.

Meer internationale charts? Check ons wekelijkse overzicht!

Ster advertentie
Ster advertentie