UK: LunchMoney Lewis kan OMI niet verslaan

  1. Nieuwschevron right
  2. UK: LunchMoney Lewis kan OMI niet verslaan
OMI staat voor de derde week op nummer 1 in de UK Chart. Zijn zomerse ‘Cheerleader’ blijft daarmee LunchMoney Lewis nipt voor.
Halverwege de vorige week leek het erop dat OMI na twee weken afscheid moest nemen van de eerste plaats in de UK Chart. Maar aan het einde van de rit blijft de Jamaicaanse zanger toch op de koppositie staan. De Felix Jaehn remix van ‘Cheerleader’ is de meest gestreamde track van de afgelopen week. In het Verenigd Koninkrijk werd OMI’s zomerhit 3,16 miljoen keer beluisterd in streamingsdiensten als Spotify en Deezer.

‘Bills’ op 2

Door het succes van OMI en zijn ‘Cheerleader’ moet LunchMoney Lewis genoegen nemen met de tweede plaats. Het Amerikaanse zwaargewicht komt met ‘Bills’ net binnen achter de Jamaicaan. LunchMoney Lewis debuteert in het Verenigd Koninkrijk. In de Mega Top 50 deed hij dat al een aantal weken eerder. ‘Bills’ kwam bij ons tot de veertiende plek en staat inmiddels negen weken in de lijst.

3FM Serious Request-anthem in top 10

Naast ‘Bills’ is er nog een andere nieuwe binnenkomer te bewonderen in de Britse top 10. ‘Runaway (U & I)’ van Galantis is nieuw op de vierde plek. De track is inmiddels al een half jaar oud en is in Nederland bekend geworden dankzij Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren. Tijdens de Serious Request-editie van afgelopen jaar werd ‘Runaway’ bestempeld tot onofficieel anthem. Dat leverde het Zweedse duo Christian Karlsson en Linus Eklöw een nummer 1-hit op in de Mega Top 50. En nu is Engeland dus aan de beurt om kennis te maken met ‘Runaway’.

Single top 10

01 (01) ‘Cheerleader (Felix Jaehn Remix)’ – OMI
02 ( – ) ‘Bills’ – LunchMoney Lewis
03 (02) ‘See You Again’ – Wiz Khalifa & Charlie Puth
04 ( – ) ‘Runaway (U & I)’ – Galantis
05 (05) ‘Lean On’ – Major Lazer & DJ Snake & MØ
06 (03) ‘I Really Like You’ – Carly Rae Jepsen
07 (06) ‘Where Are Ü Now’ – Skrillex & Diplo present Jack Ü
08 (07) ‘Hold My Hand’ – Jess Glynne
09 (04) ‘All Cried Out’ – Blonde & Alex Newell
10 (08) ‘Firestone’ – Kygo & Conrad

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Albumlijst: Mumford & Sons blijven aan kop

Vorige week kwam Wilder Mind van Mumford & Sons op nummer 1 binnen in de Britse albumlijst. Deze week blijven ze daar met alle gemak staan. Het derde album van de band van frontman Marcus Mumford verkocht dubbel zo veel als de nummer 2 van deze week, In The Lonely Hour van Sam Smith.
Wilder Mind was het meest verkochte, meest gedownloade en meest gestreamde album van de afgelopen week in de UK. Daarmee gaat Mumford & Sons op jacht naar het succes van hun vorige album. Babel stond in totaal drie weken op nummer 1. Debuutalbum Sigh No More moest het doen met een tweede plek.

Album top 10

01 (01) Wilder Mind – Mumford & Sons
02 (03) In The Lonely Hour – Sam Smith
03 (06) Hozier – Hozier
04 (08) 1989 – Taylor Swift
05 (07) The Ultimate Collection – Paul Simon
06 (10) Title – Meghan Trainor
07 (04) X – Ed Sheeran
08 ( – ) Forever Man – Eric Clapton
09 (09) Chaos And The Calm – James Bay
10 (05) 1000 Forms Of Fear – Sia

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie