Record Ed Sheeran: single jaar in Britse hitlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Record Ed Sheeran: single jaar in Britse hitlijst
‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran werd een jaar geleden uitgebracht. Sindsdien staat de single onafgebroken bij de beste veertig van de UK Chart.
Dat Ed Sheeran succesvol is, daar is geen twijfel over mogelijk. De rosse Brit heeft een ‘aardig’ jaar achter de rug en gaat nu gewoon verder met scoren. ‘Thinking Out Loud’ staat namelijk al een jaar onafgebroken in de Britse Top 40. Daarmee is Ed de eerste artiest die dat voor elkaar krijgt. Twee andere tracks die enigszins in de buurt zijn gekomen van dat jaar bij de beste veertig, zijn ‘All Of Me’ van John Legend en ‘Happy’ van Pharrell Williams. Met respectievelijk 44 en 49 weken maakten ze bijna de twaalf maanden vol.

Langzaamste klim naar #1

Met ‘Thinking Out Loud’ heeft Ed Sheeran nog een ander record op zijn naam staan. De track deed er namelijk liefst negentien weken over om helemaal bovenaan de lijst te komen. ‘Thinking Out Loud’ stond twee keer op nummer 1 in de UK Chart en bivakkeerde twintig weken in de top 10. Inmiddels staat de track op 28.

Ook album X succesvol

‘Thinking Out Loud’ staat op Sheeran’s album X. En laat dat album nou ook precies een jaar in de Britse album top 10 staan deze week. X staat op het moment, in zijn 52e week notering, op de vijfde plek en stond in totaal twaalf (niet-opeenvolgende) weken op nummer 1. Inmiddels is X het vijfde best verkochte album van deze eeuw. Van dat album bereikten naast ‘Thinking Out Loud’ ook ‘Sing’ (#1), ‘Don’t’ (#8) en ‘Bloodstream’ (#2) de top 10.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie