UK: Pink Floyd blijft Foo Fighters voor in albumlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. UK: Pink Floyd blijft Foo Fighters voor in albumlijst
Pink Floyd scoort in de UK voor het eerst in bijna twintig jaar weer een nummer 1 in de albumlijst. In de singlechart komt een track voor het goede doel bovenaan binnen.
Pulse was het laatste album van Pink Floyd dat de Britse albumlijst topte. Bijna twintig jaar geleden, in 1995. Maar de band is nu terug met een nieuw album. The Endless River werd afgelopen week 139.000 verkocht in Groot-Brittanië. Het is het eerste album sinds de dood van mede-oprichter Richard Wright. De keyboardspeler verschijnt wel postuum op het album.
The Endless River is het 28e album van Pink Floyd dat bij de beste veertig van de Britse albumchart komt. Het album bevat materiaal dat nog nooit is uitgebracht en is geschreven, opgenomen en geproduceerd door Wright in 1994, tijdens de sessies voor het nummer 1-album The Division Bell.

Foo Fighters runner-up

Pink Floyd blijft Foo Fighters dus voor in de strijd om de nummer 1. Sonic Highways, het achtste album van de band van frontman Dave Grohl, is het tiende album van de band dat in de Britse album top 40 genoteerd staat.

Nieuwe Queen

Queen maakt de top 5 van de albumlijst compleet. Op Queen Forever staan oude tracks van de band en drie nieuwe nummers. Daaronder de samenwerking tussen Freddie Mercury en Michael Jackson, ‘There Must Be More To Life Than This’, het eerder nooit afgemaakte ‘Let Me In Your Heart Again’ en een nieuwe balladversie van Mercury’s solo-hit ‘Love Kills’.

Album top 10

01 ( – ) ‘The Endless River’ – Pink Floyd
02 ( – ) ‘Sonic Highways’ – Foo Fighters
03 (01) ‘X’ – Ed Sheeran
04 (05) ‘In The Lonely Hour’ – Sam Smith
05 ( – ) ‘Queen Forever’ – Queen
06 (03) ‘1989’ – Taylor Swift
07 ( – ) ‘Only Human’ – Cheryl
08 (04) ‘Love In Venice’ – André Rieu
09 (02) ‘Motion’ – Calvin Harris
10 (08) ‘Wanted On Voyage’ – George Ezra

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Children In Need

‘Wake Me Up’ van Gareth Malone’s All Stair Choir is de nieuwe nummer 1 in de UK Chart. Het nummer – een cover van Avicii’s wereldhit – is opgenomen voor het goede doel Children In Need. Een hoop Britse sterren werken mee aan het project van Gareth Malone, een 39-jarige dirigent uit het Verenigd Koninkrijk.
Malone heeft al twee nummer 1-hits op zijn naam staan in de UK. Onder leiding van de dirigent stond vorig jaar ‘Wherever You Are’ van Military Wives op nummer 1 met Kerstmis. In 2012 werkte hij mee aan Gary Barlow’s ‘Sing’, het nummer ter ere van 60 jaar Koningin Elizabeth.

Veronicas in top 10

The Veronicas zijn na vijf jaar terug in de Britse hitlijst. Hun nieuwe single ‘You Ruin Me’ komt binnen op de achtste plek. En die klinkt heel anders dan hun vorige hits. Hun grootste hit tot nu toe was het uptempo ‘Untouched’ uit 2009. De debuuthit van de Australische tweeling piekte, net als ‘You Ruin Me’ voorlopig, op nummer 8 in de UK Chart.
De 29-jarigen Lisa Marie en Jessica Louise Origliasso hebben een Italiaanse achtergrond, maar zijn geboren in Brisbane, Australië. Volgende week komt hun derde album The Veronicas uit.

Single top 10

01 ( – ) ‘Wake Me Up’ – Gareth Malone's All Star Choir
02 (02) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran
03 (09) ‘Steal My Girl’ – One Direction
04 (01) ‘I Don’t Care’ – Cheryl
05 (03) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
06 (06) ‘Outside’ – Calvin Harris & Ellie Goulding
07 (14) ‘Real Love’ – Tom Odell
08 ( – ) ‘You Ruin Me’ – The Veronicas
09 ( – ) ‘Like I Can’ – Sam Smith
10 (10) ‘I’m Not The Only One’ – Sam Smith

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie