John Legend loopt in op Pharrell in VS

  1. Nieuwschevron right
  2. John Legend loopt in op Pharrell in VS

Terwijl Pharrell Williams nog altijd bovenaan staat in de Hot 100, doet Disney-film Frozen goede zaken in zowel de single- als albumlijst.

‘Happy’ is nog altijd de meest gedraaide en gedownloade track in Amerika en staat daardoor voor de vijfde week op 1. Kort daarachter staat John Legend. Zijn pianoballad ‘All Of Me’ gaat één plek omhoog naar nummer 2 en daarmee staat de zanger op zijn hoogste positie ooit in de Billboard Hot 100.

Beide artiesten zijn van het label Columbia Records. Voor het eerst sinds een jaar staan er artiesten van hetzelfde label op de bovenste twee plekken. Toen stonden Warner Bros.’ Macklemore & Ryan Lewis (‘Thrift Shop’) en Baauer (‘Harlem Shake’) op nummer 1 en 2. De laatste keer dat twee Columbia-artiesten bovenaan de Hot 100 stonden was in 2000, toen ‘I Knew I Loved You’ van Savage Garden op 1 stond en Mariah Carey’s ‘Thank God I Found You’ op 2.

Oscar-winnares knalt terug top 10 in

Frozen-ster Idina Menzel keert deze week terug in de top 10. Met haar ‘Let It Go’ stijgt ze van 14 naar 5. Twee weken geleden stond de ballad ook al bij de beste tien, toen het nummer van 17 naar 9 ging. Mede dankzij de downloads van Idina’s ‘Fanzels’ (fans van Menzel) knalt de zangeres weer de top 10 binnen. Ook in de albumchart doet Frozen het goed. Meer daarover lees je hieronder.

Bijna record voor 'Let It Go'

‘Let It Go’ won begin maart de Oscar voor ‘best original song’. Menzel’s debuuthit is de op-één-na grootste ‘best original song’-winnaar. In 2002 stond Eminem’s ‘Lose Yourself’ (van de film 8 Mile) twaalf weken op nummer 1. De enige andere winnaar van die Oscar die de top 10 van de Hot 100 bereikte, was Adele. Haar titeltrack ‘Skyfall’ van de 23e James Bond-film bereikte de achtste plek in 2012.

Top 10

01 (01) ‘Happy’ – Pharrell Williams
02 (03) ‘All Of Me’ – John Legend
03 (02) ‘Dark Horse’ – Katy Perry & Juicy J
04 (04) ‘Talk Dirty’ – Jason Derulo & 2 Chainz
05 (14) ‘Let It Go’ – Idina Menzel
06 (05) ‘Pompeii’ – Bastille
07 (06) ‘Team’ – Lorde
08 (07) ‘Counting Stars’ – One Republic
09 (10) ‘The Man’ – Aloe Blacc
10 (08) ‘Drunk In Love’ – Beyoncé & Jay-Z

Billboard Hot 100 op Spotify

Album top 10: zes nieuwe binnenkomers

De soundtrack van de Disney-film Frozen staat deze week voor de zevende week op nummer 1 in de Hot 200. Dat is mede te danken aan het feit dat de film vorige week op blu-ray en dvd uit kwam. Opmerkelijk is dat Frozen afgelopen week met 202.000 verkochte albums de beste verkoopweek had sinds het zeventien weken geleden in de lijst binnenkwam. Normaal gesproken verkopen de albums in hun eerste week het meest, waarna het aantal elke week beetje bij beetje afneemt.

Meer dan de helft van de top 10 deze week bestaat uit nieuwe binnenkomers. Maar liefst zes albums debuteren deze week bij de bovenste tien met rapper YG als hoogste. My Krazy Life komt deze week binnen op plek 2 en is zijn eerste studioalbum. Een positie lager komt het nieuwe album van Foster The People binnen. Hun tweede album Supermodel komt daarmee hoger binnen dan hun debuutalbum Torches dat de achtste plek bereikte. Kijk voor de andere vier binnenkomers hieronder.

Album top 10

01 (01) ‘Frozen’ – Disney Soundtrack
02 ( - ) ‘My Krazy Life’ – YG
03 ( - ) ‘Supermodel’ – Foster The People
04 ( - ) ‘Recess’ – Skrillex
05 ( - ) ‘Going To Hell’ – The Pretty Reckless
06 (05) ‘G I R L’ – Pharrell Williams
07 (03) ‘Mastermind’ – Rick Ross
08 ( - ) ‘Sex And Love’ – Enrique Iglesias
09 (08) ‘Pure Heroine’ – Lorde
10 ( - ) ‘Happiness Is’ – Back Sunday

Billboard albumcharts op Spotify

Tim Cox
Mega Top 50 Amerika specialist
Ster advertentie
Ster advertentie