John Legend en The Script op album David Guetta

  1. Nieuwschevron right
  2. John Legend en The Script op album David Guetta

Eind november komt het nieuwe album van David Guetta uit. De Franse dj heeft maar weer eens een blik met grote artiesten opengetrokken.

Op 21 november komt David Guetta’s nieuwe en langverwachte album Listen uit. Ook deze nog te verschijnen plaat staat weer vol met wereldartiesten. Eerder werkte de Fransman, in 2011 gekozen tot populairste dj van de wereld, al samen met artiesten als Kelly Rowland, Akon en Sia. Die laatstgenoemde laat haar stem ook weer horen op het nieuwe album van Guetta. Naast de Australische zangeres doen nog meer artiesten een duit in het zakje. Niemand minder dan John Legend, The Script, Nico & Vinz, Emeli Sandé en Ryan Tedder (frontman One Republic) hebben meegewerkt.

Tracklist

De bijna 47-jarige Guetta maakte de tracklist van Listen eerder al bekend. Vier tracks van het nieuwe album stonden al in de Mega Top 50 genoteerd. ‘Shot Me Down’ met Skylar Grey bereikte in maart van dit jaar de twintigse positie. Twee maanden later deed ‘Bad’ het ietsje beter. Met medewerking van Vassy en de Nederlanders van Showtek eindigde de track op nummer 15.
Op dit moment staan er nog twee tracks van Guetta in de Mega Top 50. ‘Lovers On The Sun’ staat er inmiddels zestien weken in en bereikte nummer 13. ‘Dangerous’ steeg afgelopen zaterdag van de 33e naar de tiende plek. Beide hits zijn overigens een samenwerking met Sam Martin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

One Love en Nothing But The Beat

Listen is het zesde studioalbum van David Guetta. Van de vorige vijf hadden in Nederland er maar twee succes. In 2009 bereikte One Love de vierde plek in de Album Top 100. Van dat album werd ‘Memories’ de grootste hit in Nederland. De samenwerking met Kid Cudi eindigde op nummer 2 in de Mega Top 50. Ook ‘When Love Takes Over’ (#4, met Kelly Rowland) en ‘Sexy Bitch’ (#3, met Akon) haalden de top 10.
Het succes van One Love werd geevenaard door Guetta’s opvolger Nothing But The Beat in 2011. Het vijfde studioalbum van de Fransman eindigde wel een plaats hoger in de Album Top 100: nummer 3. ‘Titanium’ werd de grootste hit van zijn laatste cd. Met hulp van Sia eindigde de track op de tweede positie in de Mega Top 50.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie