Armin van Buuren na één verkoopdag op plek twee

  1. Nieuwschevron right
  2. Armin van Buuren na één verkoopdag op plek twee
In de Album Top 100 is Armin van Buuren verrassend op de tweede plek binnen gekomen. Embrace zag donderdag pas het levenslicht.
Niet onze Jeugd van Tegenwoordig pakt de eerste plaats in de Album Top 100, maar de Australische jeugd: de vier jongens van de pop punkband 5 Seconds of Summer met hun tweede album Sounds Good Feels Good. De Jeugd van Tegenwoordig moet zelfs genoegen nemen met een derde plaats voor Manon, hun vijfde album. Want al na één dag staat Embrace van Armin van Buuren op de tweede plaats.

Twee jaar

Twee jaar heeft Armin van Buuren gewerkt aan zijn zesde studioalbum Embrace. De titel is niet toevallig, maar staat voor de vele muzikanten met wie hij aan het album werkte, zoals Mr. Probz, Kensington en Gavin DeGraw. Embrace is nog maar een dag uit (vanaf donderdag) en knalt nu al binnen op de tweede plaats. Als het eerder was uitgebracht hij Armin er vast, in navolging van Imagine uit 2008, zijn tweede #1-album mee gescoord.

3FM Megahit

Op Embrace staat ook een samenwerking met Kensington. En die track, ‘Heading Up High’, is deze week de 3FM Megahit. Check ‘m op 3FM of hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Jeugd van Tegenwoordig op laatste podiumplek

Volgens de Jeugd van Tegenwoordig is hun vijfde album Manon een ode aan de vrouw. Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om de vrouw als thema te nemen. Maar tijdens het schrijfprocres, eerder dit jaar in hotel Arts in Brussel, waar zo’n dertig tot veertig nummers ontstonden, bleek dat de overgebleven nummers toevallig de vrouw als thema hadden. Die vrouwen brengen De Jeugd’s nieuwe album Manon op een derde plek in de Album Top 100.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere binnenkomers

#1 5 Seconds of Summer: Sounds Good Feels Good

In 2011werd 5 Seconds of Summer uit Australië nog gerekend tot één van de zoveelste boy-band. Inmiddels zijn ze vier jaar verder, hebben veel ervaring opgedaan met optredens en zijn op zowel muzikaal als persoonlijk vlak gegroeid. In navolging van hun debuutalbum 5 Seconds Of Summer uit 2014, komt ook de opvolger, Sounds Good Feels Good, binnen op de eerste plaats. Op 21 en 22 mei staat de band in de Ziggo Dome in Amsterdam.

#7 Pauw: Macrocosm Microcosm

Als live band heeft de psychedelische rocksensatie Pauw al een flinke reputatie opgebouwd, met onder andere optredens op de festivals Lowlands, Noorderslag en Into The Great Wide Open, maar ook in het buitenland. De fans kunnen nu nog een keer los op hun muziek, want na de EP in 2014, is er eindelijk een heel album: Macrocosm Microcosm, geproduceerd door Roel Bommers. Op vinyl is het zelfs het meest verkocht de afgelopen week.

#14 Joanna Newsom: Divers

Vijf jaar na Have One On Me (#54 in 2010), komt de Amerikaanse harpiste/zangeres Joanna Newsom met de opvolger: Divers. Aan het album, haar zesde, heeft ze zo’n twee jaar gewerkt. Ze wilde dat elk nummer zijn eigen klankleur kreeg.

#15 Rod Stewart: Another Country

Ruim een maand geleden stond het album 1970 – 1975: You Can Make Me Dance, Sing Or Anythingv … van de Britse groep Faces genoteerd. Faces was de groep waar Rod Stewart enige jaren deel van uitmaakte. De bijna 71-jarige Roderick David ‘Rod’ Stewart, die meer dan 30 hits scoorde waaronder de #1-hit ‘Sailing’, nam Another Country, zijn 29e studioalbum, in zijn eigen huis op. In tegenstelling tot de titel, staan er geen countrynummers op het album. Elf van de dertien nummers schreef Stewart zelf.

#17 Andrea Bocelli: Cinema

Met het opnemen van het album Cinema, ging een droom in vervulling van de Italiaanse tenor Andrea Bocelli: het zingen van beroemde filmnummers. Op zijn vijftiende studioalbum gaat Bocelli dan ook helemaal los op nummers als ‘Cheek To Cheek’ (uit Top Hat) en ‘Maria’ (uit West Story).

#37 Walter Trout: Battle Scars

De titel Battle Scars is niet zomaar gekozen door de Amerikaanse bluesgitarist Walter Trout. Het album beschrijft chronologisch zijn strijd met zijn leverfalen. In 2014 moest hij een levertransplantatie ondergaan. Ruim een jaar later, in juni 2015, stond hij weer op het podium. Op 28 november staat de 64-jarige Walter Trout in Theater Carré in Amsterdam.

#41 Ibrahim Maalouf: Red & Black Light

Terwijl zijn vorige album, Kalthoum, nog genoteerd, deze week op #78, komt Red & Black Light binnen op #41. De overeenkomst tussen beide albums van de Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf, is dat ze beide zijn geïnspireerd op de Egyptische zangeres Oum Kalthoum die overleed in 1975. Kalthoum klinkt in hoofdzaak akoestisch, terwijl Red & Black Light de elektro/pop/wereldmuziek kant opgaat. Op 8 april 2016 komt Maalouf naar Ancienne Belgique, in Brussel.

#46 Wim Sonneveld: Op De Plaat 1954 – 1974

Samen met Toon Hermans en Wim Kan wordt Wim Sonneveld gerekend tot de Grote drie van het Nederlandse cabaret na de Tweede Wereldoorlog. Wim Sonneveld, geboren als Willem Benedictus Augustinus Sonneveld in Utrecht en overleden in 1974 in Amsterdam, bracht tijdens zijn leven elf elpees uit. Deze zijn met drie bijzondere cd’s verzameld op de box Op De Plaat 1954 – 1974, die tot stand kwam in nauwe samenwerking met de Erven Sonneveld.
Zijn versie van ‘Het Dorp’ is een evergreen en voor het eerst is de eerste opname van dit nummer op cd verkrijgbaar.

#49 Half Moon Run: Sun Leads Me On

Met Dark Eyes (#48 in 2013) plaatste het Canadese Half Moon Run zich op de kaart. Vervolgens zijn ze als een gek gaan touren en toen ging het fout. Ze hadden het helemaal met elkaar gehad. Op Sun Leads Me On hebben de vier muzikale vrienden elkaar weer teruggevonden.

#52 Gazpacho: Molok

Niet alleen Ibrahim Maalouf (zie onder #41) komt dit jaar met twee albums. Ook de Noorse progressieve rockband Gazpacho is zeer productief. Na Night Of The Demon (#96 in mei) komt het zestal met hun tiende album Molok, dat tevens de naam is van hun huidige tour, die de rockers zaterdag naar De Boerderij in Zoetermeer brengt.

#55 Original Soundtrack: Spectre

Donderdag ging Spectre, de 24e James Bond-film, in première. Die eerste dag bracht een recordbedrag op voor een James Bond-film: 617.000 euro. Inclusief de voorpremières op woensdag, hebben nu al zo’n 100.000 mensen de film gezien. Op de soundtrack, die is gecomponeerd door de Amerikaan Thomas Newman, staat ‘Writing’s On The Wall’, het thema gezongen door Sam Smith niet. Wel de instrumentale versie. In tegenstelling tot de soundtrack van Skyfall, die Newman ook componeerde, schreef hij de muziek voor Spectre tijdens de opnames in plaats van daarna.

#60 Dave Gahan & Soulsavers: Angels & Ghosts

Sinds 2000 zijn de Britse Rich Machin en Ian Glover actief als Soulsavers of the Soulsavers Soundsystem. Ze verwerken gospel, rock, soul en country in hun nummers. In 2012 gingen de twee een samenwerking aan met Dave Gahan, zanger van Depeche Mode, en brachten het album The Light The Dead See uit. Dat was geen eenmalige gebeurtenis, want op het album Angels & Ghosts, dat een muzikale versmelting is van gospel en blues, werken de drie weer samen.

#62 Trixie Whitley: Porta Bohemica

Porta Bohemica is de naam van een oude spoorweg tussen Duitsland en Oostenrijk. Voor de Belgische Trixie Whitley was het de perfecte metafoor voor haar nieuwe album. Het maken van een album is namelijk niet alleen een muzikale reis, maar ook een persoonlijke trip. Tijdens deze trip rekende Trixie af met het verleden en leerde ze zichzelf aanvaarden, als vrouw, moeder en als artiest. Voor haar voelt het album als een soort van wedergeboorte.

#67 Carrie Underwood: Storyteller

Wereldwijd staat de teller van haar albums op meer dan 65 miljoen verkochte exemplaren, maar in ons land is de Amerikaanse country(pop)zangeres Carrie Marie Underwood nog vrij onbekend. Dat gaat veranderen met de binnenkomst van haar vijfde album Storyteller op #67. Op het album krijgt Carrie hulp van Sam Hunt, die bij ons een vette hit te pakken heeft met ‘Take Your Time’. Wellicht dat hij haar kan helpen aan een hit, want dat zou de carrière van de 32-jarige Carrie, in 2005 winnares van American Idol, ook bij ons een flinke zet kunnen geven.

#70 Killing Joke: Pylon

Slechts één hit scoorde de Britse band Killing Joke in ons land: ‘Love Like Blood’ (#5 in 1985). In datzelfde jaar bereikte het album Night Time bij ons de tiende plaats. In 1996 was de koek op voor de vier leden. Maar in 2002 pakten Jaz Coleman, Kevin Walker en Martin Glover, drie leden van het eerste uur in 1978, de draad weer op. In de jaren daarna voegde ook Paul Ferguson (ook van 1978) zich weer bij de groep en daarmee was het viertal weer compleet. Sindsdien namen de oudgedienden de albums Absolute Dissident (in 2010) en MMXII (in 2012) op. Pylon, in totaal het zestiende album, is de derde in de originele bezetting.

#77 Fat Freddy’s Drop: Bays

Bays is het vierde studioalbum van de Nieuw-Zeelandse formatie Fat Freddy’s Drop. In eigen land is het gezelschap de bestverkochte artiest. Twee jaar geleden brak de groep in ons land door met het album Blackbird (#65 in 2013) en vervolgt dat nu met het vierde studioalbum Bays. Op 3 december heb je de gelegenheid om Fat Freddy’s Drop live te zien optreden, in 013 in Tilburg. De naam van de groep is ontleend aan de kat uit de strip ‘Fat Freddy’s Cat’ van de Fabolous Furry Freak Brothers,

#82 Clean Pete: Aan Het Licht

Clean Pete is de tweeling Loes en Renée Wijnhoven (Maastricht, 1992). In 2012 begonnen de zusjes, tijdens hun studie aan het Conservatorium van Maastricht, met Clean Pete. Twee jaar daarna verscheen het album Al Zeg Ik Het Zelf (#19 in 2014), dat geproduceerd werd door Anne Soldaat. De opvolger, Aan Het Licht, werd opgenomen in Antwerpen in de thuisstudio van de Belgische producer Arne van Petegem. Ondanks dat hij meer in de elektrohoek zit, gingen de zusjes het experiment aan, en schaafden en schuurden meer dan ooit aan de liedjes.

Nederpop

Onder de noemer Golden Years Of Dutch Pop Music, brengt platenmaatschappij Universal een serie albums uit van de meest invloedrijke Nederbeat bands uit de jaren ’60 en ’70. Na de eerste twee worpen (in april: 5 stuks, in augustus: 6 stuks), volgt nu de derde serie, die zes noteringen oplevert voor: #35 Dizzy Man’s Band, #39 Shocking Blue, #43 Focus, #45 Brainbox & Kaz Lux, #64 Long Tall Ernie And the Shakers en #72 Pussycat.
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie