One Direction succesvolste popact van 2013

  1. Nieuwschevron right
  2. One Direction succesvolste popact van 2013

De Britse boys van One Direction hebben wat te vieren. Ze zijn namelijk uitgeroepen tot de meest succesvolle popact van 2013.

De Internationale Federatie van de Fonografische Industrie (kortweg IFPI) houdt elk jaar alle cijfertjes bij van verkochte albums, singles, digitale releases enzovoorts. Wat blijkt nu: in 2013 is One Direction op vrijwel elk front de best scorende act.

'Overweldigend nieuws'

We wisten al dat 'Best Song Ever' en 'Story Of My Life' gezamenlijk al goed waren voor zo'n 300 miljoen streams. Ook gingen vooral de digitale versies van het materiaal van One Direction als warme broodjes over de toonbank. In de UK werd het album Midnight Memories ook al het best verkochte album van het afgelopen jaar. Al die dingen zorgen er dus voor dat One Direction de best verkopende act is geworden. One Direction-lid Niall Horan vindt het allemaal prachtig: 'Overweldigend nieuws,' noemt hij het.

Andere succesvolle acts

Andere artiesten die hoog scoorde in de lijst van de IFPI waren bijvoorbeeld Eminem, Justin Timberlake, Bruno Mars, Pink, Katy Perry, Macklemore, Daft Punk, Rihanna en Michael Bublé,

Ster advertentie
Ster advertentie