Major Lazer scoort eerste #1-hit in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Major Lazer scoort eerste #1-hit in Mega Top 50
Major Lazer is de nieuwe nummer 1 in de Mega Top 50. ‘Lean On’ sprong vorige week naar de vijfde plek en klimt deze week door naar de koppositie.
Na twee weken is het dus over voor ‘FourFiveSeconds’ van Rihanna, Kanye West en Paul McCartney. In de vierde week notering klimt ‘Lean On’ van Major Lazer, DJ Snake en MØ vier plaatsen omhoog. Major Lazer is een Amerikaans producerstrio dat bestaat uit Diplo, Jillionaire en Walshy Fire. Eerstgenoemde stond begin 2011 ook al eens in de Mega Top 50 genoteerd. Met ‘C’mon (Catch ‘Em By Surprise)’ behaalde hij toen samen met onze eigen Tiësto en rapper Busta Rhymes de vierde positie.

Derde top 10-hit

Major Lazer haalde twee keer eerder de Mega Top 50. Die tracks belandden allebei in de top 10. ‘Get Free’ (met zang van Amber Coffman) bereikte in de zomer van 2012 de vijfde positie in de lijst. Een klein jaar later stonden de Amerikanen op een negende plek met ‘Watch Out For This (Bumaye)’. Nu komt daar dus de nummer 1-hit ‘Lean On’ bij en loopt Major Lazer gewoon 1 op 1 als het aankomt op top 10-hits.

Internationaal gezelschap

Naast de Amerikanen van Major Lazer werken nog twee artiesten uit andere landen mee op ‘Lean On'. De meest bekende is DJ Snake. De Fransman, die eigenlijk William Grigahcine heet, is ook al toe aan zijn derde hit, maar zijn vorige pogingen kwamen wat minder ver. Vorig jaar debuteerde hij in de Mega Top 50 met ‘Turn Down For What’ (met Lil Jon), maar verder dan de 33e plek kwam het nummer niet. Momenteel staat DJ Snake ook nog op 26 genoteerd samen met AlunaGeorge en 'You Know You Like It'. Vorige week haalde dat duo de 21e - en tot nu toe hoogste - positie.
De Deense zangers MØ debuteert meteen met een nummer 1-hit. Karen Marie Ørsted werd in thuisland Denemarken vorig jaar onderscheiden met vier muziekprijzen: ze werd gekozen tot beste nieuwe én beste solo-artiest en ze maakte de beste plaat én video van het jaar. Het is pas de tweede keer in de Mega-geschiedenis dat we een Deense nummer 1 hebben in de lijst. Toy-Box was in 1999 de eerste met 'Best Friend'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie