Ariana Grande en Iggy Azalea domineren in VS

  1. Nieuwschevron right
  2. Ariana Grande en Iggy Azalea domineren in VS

Geen wisselingen aan de top van de Amerikaanse hitlijsten deze week. Terwijl 'Rude' van MAGIC! op #1 blijft staan in de Hot 100, doet Guardians Of The Galaxy dat in de albumlijst.

'Rude' van MAGIC! mag dan wel voor de zesde week op nummer 1 staan, voor volgende week hebben de Canadezen aardig wat concurrentie te duchten. 'All About That Bass' van Meghan Trainor klimt namelijk twee plekken naar de tweede positie. De track van de 20-jarige Amerikaanse zangeres was afgelopen week de meest gestreamde track in de Verenigde Staten en kan volgende week met haar debuutsingle een gooi doen naar de koppositie.

Ariana Grande en Iggy Azalea domineren top 10

Bij de helft van de tracks die in de top 10 staan doet Ariana Grande óf Iggy Azalea mee. Gezamenlijk stonden ze met 'Problem' al vijf weken op de tweede positie (deze week zakken ze van 6 naar 7) en nu staan beide dames allebei met liefst drie tracks genoteerd bij de beste tien.
Iggy Azalea stond onlangs samen met Charli XCX zeven weken op nummer 1 met 'Fancy'. Die track zakt deze week twee plekken naar nummer 5. Ariana Grande sluit de top 10 met 'Bang Bang', de track die ze samen zingt met diva's Jessie J en Nicki Minaj. Dan komt er deze week ook nog van beide dames een nieuwe track de top 10 binnen stomen. Grande knalt met haar nieuwe single 'Break Free' (samen met Zedd) van 18 naar 4 en Azalea's nieuwe track 'Black Widow' (met Rita Ora) klimt zeven plaatsen naar nummer 8.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Adele, Ashanti, The Beatles

Met die drie tracks in de top 10, komen de zangeressen op gelijke hoogte met Adele en Ashanti. Eerstgenoemde stond in maart 2012 met drie tracks bij de eerste zeven: 'Set Fire To The Rain' (#2), ' Rolling In The Deep' (#3) en 'Someone Like You' (#7). Tien jaar daarvoor deed Ashanti dat al met haar eigen 'Foolish' en als gastzangeres op Fat Joe's 'Wut's Luv?' en 'Always On Time' van Ja Rule.
The Beatles hebben nog altijd het all-time-record in handen van meeste singles in de top 10 in dezelfde week. In 1964 stonden ze met liefst vijf tracks bij de beste tien hits van de VS.

Single top 10

01 (01) 'Rude' – MAGIC!
02 (04) 'All About That Bass' – Meghan Trainor
03 (02) 'Stay With Me' – Sam Smith
04 (18) 'Break Free' – Ariana Grande & Zedd
05 (03) 'Fancy' – Iggy Azalea & Charli XCX
06 (05) 'Am I Wrong' – Nico & Vinz
07 (06) 'Problem' – Ariana Grande & Iggy Azalea
08 (15) 'Black Widow' – Iggy Azalea & Rita Ora
09 (08) 'Chandelier' – Sia
10 (09) 'Bang Bang' – Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj

Guardians Of The Galaxy blijft aan kop

In vijftien weken van 2014 stond er een soundtrack op de eerste positie van de albumchart. Dat is bijna de helft van het aantal weken waar we op dit moment zijn. Aan het begin van het jaar was het de Disney-film Frozen die wekenlang (dertien in totaal) aan de leiding ging, nu is het voor de tweede week op rij de soundtrack van de film Guardians Of The Galaxy. Over Frozen gesproken, het album van die film stijgt deze week weer van de achtste naar de derde positie. Dat heeft het te danken aan goedkope prijs in iTunes.

Album top 10

01 (01) 'Guardians Of The Galaxy' – Soundtrack
02 (02) 'Now 50' – Now That's What I Call Music!
03 (08) 'Frozen' – Soundtrack
04 ( – ) 'Get Hurt' – The Gaslight Anthem
05 ( – ) 'TRXYE' – Troye Sivan
06 (05) '5 Seconds Of Summer' – 5 Seconds Of Summer
07 (09) 'In The Lonely Hour' – Sam Smith
08 (03) '1000HP' – Godsmack
09 (06) 'Hypnotic Eye' – Tom Petty & The Heartbreakers
10 (12) 'Crash My Party' – Luke Bryan
Tim Cox
Specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie