‘Uptown Funk!’ hit van het jaar 2015 in UK

  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Uptown Funk!’ hit van het jaar 2015 in UK
In de Mega Top 50 hadden we ‘Lean On’ als grootste hit van 2015, in de UK is dat ‘Uptown Funk!’ van Mark Ronson & Bruno Mars.
‘It dominated the dancefloor’ meldde de Official Charts Company in het Verenigd Koninkrijk. Het swingende ‘Uptown Funk!’ van Mark Ronson en Bruno Mars is de nummer 1 van 2015. Afgelopen jaar werd de hit 1,76 miljoen keer gestreamd en verkocht (gecombineerde cijfers). ‘Uptown Funk!’ kwam in november 2014 uit en werd in totaal 2,25 miljoen keer verkocht en gestreamd.

‘Cheerleader’ weer op 2

Ronson en Mars hielden aardig wat concurrenten achter zich in het jaarlijst. Zeventien van de beste veertig in dat lijstje stonden op nummer 1 in de UK Chart het afgelopen jaar. Net als in het Mega Top 50 jaaroverzicht moet OMI het doen met een tweede plek. De Felix Jaehn-remix van ‘Cheerleader’ kwam in januari in binnen in de Britse Top 100, maar pas in april kon de zomerse track (na veertien weken) pas echt doorstoten. Vervolgens stond de Jamaicaan in mei vier weken op 1.

Soundtracks

De top 5 van het Britse jaaroverzicht wordt gecompleteerd door ‘Take Me To Church’ van Hozier, ‘Love Me Like You Do’ van Ellie Goulding en ‘See You Again’ van Wiz Khalifa & Charlie Puth. Die laatste twee tracks waren de soundtracks van twee razendpopulaire films: Fifty Shades Of Grey en Furious 7.

Top 10 Britse jaarlijst 2015

1. ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
2. ‘Cheerleader (Felix Jaehn)’ – OMI
3. ‘Take Me To Church’ – Hozier
4. ‘Love Me Like You Do’ – Ellie Goulding
5. ‘See You Again’ – Wiz Khalifa & Charlie Puth
6. ‘Hello’ – Adele
7. ‘Lean On’ – Major Lazer & DJ Snake & MØ
8. ‘Hold Back The River’ – James Bay
9. ‘What Do You Mean?’ – Justin Bieber
10. ‘Sorry’ – Justin Bieber

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie