Band Aid: eerste versie kersthit nog altijd grootste

  1. Nieuwschevron right
  2. Band Aid: eerste versie kersthit nog altijd grootste

De vierde versie van ‘Do They Know It’s Christmas?’ is sinds vandaag te downloaden. Bob Geldof en Midge Ure hebben weer een heel arsenaal aan artiesten bereid gevonden om een regeltje mee te zingen.

Sinds vandaag (maandag) is de nieuwe versie van ‘Do They Know It’s Christmas?’ te downloaden onder de naam Band Aid 30. Opmerkelijk snel, want het nummer werd afgelopen zaterdag pas opgenomen. De fysieke single ligt over drie weken in de winkels. Dertig jaar na de eerste uitvoering van het nummer zijn we nu aanbeland bij versie nummer vier. Grote namen als Bono, Chris Martin, Ed Sheeran, Sam Smith, One Direction, Emeli Sandé en Olly Murs zijn te horen op de track.

Ebola

In 1984 kwam de eerste versie van de kersthit uit. De opbrengsten daarvan gingen toen naar Ethiopië, waar op dat moment hongersnood heerste. Nu, dertig jaar later dus, gaat het geld naar West-Afrika voor de strijd tegen het ebola-virus.

Band Aid in Mega Top 50

De nieuwe ‘Do They Know It’s Christmas?’ zal binnenkort dus ook wel de hitlijsten bestormen. De allereerste versie is nog altijd de grootste hit in de Mega Top 50.
1. 'Do They Know It's Christmas?' - Band Aid 4x#1 in 1984/85
2. 'Do They Know It's Christmas?' - Band Aid II 2x#20 in 1989/90
3. 'Do They Know It's Christmas?' - Band Aid 20 2x#2 in 2004

De originele versie uit 1984 stond in 2008 (#38) en 2013 (#48) ook nog een week in de Mega Top 50.

Videoclip

Check hieronder de video van Band Aid 30 die zondagavond in première ging tijdens de Britse versie van X-Factor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie