16-jarige Shawn Mendes aan kop in albumchart VS

  1. Nieuwschevron right
  2. 16-jarige Shawn Mendes aan kop in albumchart VS

In de Amerikaanse albumlijst komt Handwritten van Shawn Mendes nieuw binnen op de eerste plek. Daarmee is hij de jongste nummer 1-artiest sinds Justin Bieber.

Shawn Mendes is de nieuwe nummer 1 in de Amerikaanse albumlijst. Met zijn debuutalbum Handwritten komt hij op die plek binnen. Hij is de jongste artiest in de laatste vijf jaar die op de eerste plek staat in de Billboard 200. In mei 2010 was – wie anders dan – Justin Bieber die aan de leiding ging. Hij stond toen met zijn album My World 2.0 voor de vierde en laatste week aan kop. Bieber was op dat moment zestien jaar en twee maanden jong. Mendes is op dit moment een half jaartje ouder dat dan Bieber toen was.

Gebrek aan airplay

Opvallender is echter dat Mendes de koppositie pakt met gebrek aan airplay. In de radiolijst van de Verenigde Staten komt hij met geen enkele track bij de beste honderd voor. Dat betekent overigens niet dat hij niet gedraaid wordt. Zijn single ‘Something Big’ werd op zes grote Amerikaanse zenders wel degelijk vaak gedraaid met 81 draaibeurten in de laatste week.

Album top 10

01 ( – ) Handwritten – Shawn Mendes
02 (01) Furious 7 – Soundtrack
03 ( – ) Love Somebody – Reva McEntire
04 ( – ) Cherry Bomb – Tyler, The Creator
05 ( – ) Into The Wild Life – Halestorm
06 (03) Fifty Shades Of Grey – Soundtrack
07 (05) 1989 – Taylor Swift
08 (06) In The Lonely Hour – Sam Smith
09 (09) X – Ed Sheeran
10 (08) If You’re Reading This It’s Too Late – Drake

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pas twee nummer 1-hits

Het jaar 2015 is bijna vier maanden oud, maar toch is de Billboard Hot 100 pas toe aan zijn tweede nummer 1-hit. Vorige week knalde ‘See You Again’ van Wiz Khalifa en Charlie Puth negen plekken omhoog naar de koppositie. Daarmee verdreef het duo een ander – inmiddels bekend – tweetal van de eerste plek. ‘Uptown Funk!’ stond vanaf begin dit jaar op nummer 1.
Exact negentien jaar geleden gebeurde het ook al eens in de Amerikaanse hitlijst dat er rond deze tijd maar twee acts op nummer 1 hadden gestaan. In 1996 was het recordhouder ‘One Sweet Day’ van Mariah Carey en Boyz II Men (in totaal zestien weken op #1) dat tot de voorlaatste week van maart bovenaan de Hot 100 stond. Toen nam Céline Dion het voor zes weken over met ‘Because You Loved Me’. In vier maanden dus maar twee nummer 1-hits, wellicht kan de Amerikaanse hitlijst dat volgende week herhalen.

Ellie Goulding meest gedraaid op radio

‘Love Me Like You Do’ van Ellie Goulding is deze week de meest gedraaide track op de Amerikaanse radio. Daarmee duwt de Britse zangeres ‘Uptown Funk!’ van Mark Ronson en Bruno Mars van de nummer 1-plek in die hitlijst. De vele airplay levert Goulding ook nog eens een plekje winst op in de Hot 100. Daar stijgt ‘Love Me Like You Do’ weer terug van 7 naar 6.

Single top 10

01 (01) ‘See You Again’ – Wiz Khalifa & Charlie Puth
02 (02) ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
03 (06) ‘Earned It’ – The Weeknd
04 (03) ‘Sugar’ – Maroon 5
05 (04) ‘Trap Queen’ – Fetty Wap
06 (07) ‘Love Me Like You Do’ – Ellie Goulding
07 (05) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran
08 (09) ‘Shut Up And Dance’ – Walk The Moon
09 (08) ‘GDFR’ – Flo Rida & Sage The Gemini & Lookas
10 (11) ‘Somebody’ – Nathalie La Rose & Jeremih

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie