Next level music

  1. Nieuwschevron right
  2. Next level music

Niet alleen films doen je muziek ontdekken: Wat dacht je van de grootste videogames?

Editie 2018

Met de release van een zeker wereldberoemd voetbalspel de afgelopen maand kijken niet alleen de gamers uit naar uurtjes op de bank. Ook verschillende muzieksites en -journalisten nemen de featured playlist onder de loep. Wat blijkt? De liedjes die je tijdens, voor en na de potjes hoort hebben een flinke kans wereldwijd te scoren.

En da’s niet zo gek. We kunnen de makers van de games dan ook alleen maar respecteren dat ze fijne, niet voor de hand liggende tracks als ex-Freakandel Speciaal ‘Faded Heart’ van BØRNS, ‘Tic Tac Toe’ van Django Django & ’11 Acre’ van Mondo Cozmo hebben geselecteerd. Veel nieuwe tracks dus tijdens het "voetballen" en zo hebben we 't graag!

Je vindt de playlist hier >>

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Retro werkt ook

En niet alleen de nieuwste muziek wordt (her)ontdekt: Bij de release van de GTA games waren tijdens gameplay de in de auto te beluisteren radiozenders minstens net zo invloedrijk. Net als in een echte wereld kon je switchen tussen tot wel 11 zenders: van hip hop tot golden oldies... waardoor redelijk obscure tracks als ‘Mambo Gozon’ van Tito Puente ineens bekend werden bij een nieuw publiek...

Lees er meer over in dit blog >>

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie