Voor het eerst in 50 jaar vier weken dezelfde top 4

  1. Nieuwschevron right
  2. Voor het eerst in 50 jaar vier weken dezelfde top 4
In de Mega Top 50 van deze week is er wederom weinig beweging aan de top. Al vier weken op rij hebben we dezelfde top 4: een record.
Voor de vierde week op rij hebben we exact dezelfde top 4 in de Mega Top 50 en voor de vijfde week precies dezelfde top 3. Dat betekent dat ‘Parijs’ van Kenny B nu een handvol weken op nummer 1 staat. Voor de vijfde keer houdt de in Suriname geboren Nederlandse zanger ex-koploper ‘Lean On’ van Major Lazer, DJ Snake en MØ achter zich. ‘See You Again’, de ode aan overleden acteur Paul Walker, staat voor de vijfde week op het laatste trappetje van het Mega Top 50-podium.
‘Stole The Show’ van Kygo en Parson James staat al vier weken net achter het podium. Maar daar hoeft de Noorse dj niet heel hard om te balen, want hij stond een paar weken met twee hits bij de beste tien genoteerd. Deze week verdwijnt ‘Firestone’ uit die top 10.

Evenaring Mega-record

En die vaste top 4 evenaart deze week een Mega Top 50-record. Exact, maar dan ook écht exact vijftig jaar geleden was het voor de eerste én laatste keer voorgekomen dat de gehele top 4 vier weken achter elkaar op dezelfde plek stond. Van 1 tot en met 22 mei 1965 stond de top 4 ook muurvast. Daarbij moet worden gezegd dat de hitlijst van de Publieke Omroep toen nog maar uit tien tracks bestond: de Tijd Voor Teenagers Top 10.
Toen waren het The Beatles die de eerste twee plekken bezetten en The Rolling Stones het podium vol maakten. Cowboy Gerard en de Rodeo Riders – wie kent ze niet – stonden toen voor de vierde week op rij achter de populairste bands van toen.

Check hier de hele Tijd Voor Teenagers Top 10 van 22 mei 1965.

‘Parijs’

Vooruit dan, omdat ‘ie voor de vijfde week op nummer 1 staat, hier nog eens de video van Kenny B’s ‘Parijs’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie