Nielson krijgt gouden plaat voor ‘Sexy Als Ik Dans’

  1. Nieuwschevron right
  2. Nielson krijgt gouden plaat voor ‘Sexy Als Ik Dans’

Nielson heeft vandaag een gouden plaat gekregen voor zijn single ‘Sexy Als Ik Dans’. De zanger nam de plaat in ontvangst bij RTL Boulevard.

15.000 keer is ‘Sexy Als Ik Dans’ inmiddels al verkocht. Niels Littooij - zoals Nielson zijn echte naam is - kreeg de plaat uit handen van Albert Verlinde in het programma RTL Boulevard. ‘Sexy Als Ik Dans’ is de zesde single van de zanger en behaalde tot nu toe nummer 10 als hoogste positie in de Mega Top 50. Afgelopen zaterdag zakte hij een plekje naar de elfde positie.

Twee platinaplaten

Twee eerdere singles van Nielson zijn inmiddels platina. Voor debuuthit ‘Beauty & De Brains’ en voor ‘Hoe’, de samenwerking met Miss Montreal, kreeg de 25-jarige zanger de platinaplaat uitgereikt. Die laatste track is Nielson’s grootste hit tot nu toe. In de Mega Top 50 stond het duo in juni 2013 op een derde positie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Singer-songwriter

Nielson brak in 2012 door via het programma De beste singer-songwriter van Nederland. De zanger won de talentenjacht van VARA, BNN en 3FM niet, maar werd tweede achter Douwe Bob. Met zijn zelfgeschreven nummer ‘Beauty & De Brains’ scoorde hij meteen een enorme hit. In de Mega Top 50 behaalde de track een zevende plek.
In maart van dit jaar kwam Nielson’s debuutalbum uit. Zo Van Aah Yeah belandde op de tweede plek in de Album Top 100.
Laden

JAAAAAAA!!! #sexyalsikdans is GOUD! Ongelooflijk, thanks allemaal helden van me!! Wat vet!!

Weergeven op Instagram

Ster advertentie
Ster advertentie