Dertiende top 10-hit Coldplay in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Dertiende top 10-hit Coldplay in Mega Top 50
Coldplay is de hoogste nieuwkomer deze week in de Mega Top 50. Met ‘Adventure Of A Lifetime’ komt de band binnen op nummer 5.
Opeens was daar vorige week vrijdag een nieuwe Coldplay-track. ‘Adventure Of A Lifetime’ werd diezelfde dag nog gekozen tot 3FM Megahit. Mede daardoor komt de gloednieuwe track deze week al binnen op de vijfde plek in de Mega Top 50. En het is niet voor het eerst dat de band van frontman Chris Martin in de top 10 debuteert.

Zesde top 10-binnenkomst

Anderhalf jaar geleden was het voor de vijfde en tot nu laatste keer raak. Toen kwam Coldplay met ‘A Sky Full Of Stars’ de Mega Top 50 binnen op een zesde plek. De uptempo-track zakte vervolgens weer twee plaatsen omlaag en kwam nooit meer tot die zesde plek, maar bleef wel liefst achttien weken in de top 10 hangen!
Ook ‘Atlas’ (#3, 2013) kwam nog binnen in de top 10, maar verdween al weer snel. Het grootste succes vierde Coldplay met hun vier nummer 1-hits. Drie daarvan (‘Talk’ stond in de eerste week op #26) kwamen ook nog eens de lijst binnen op die eerste positie van de Mega Top 50: ‘Violet Hill’ (één week in 2008), ‘Every Teardrop Is A Waterfall’ (één week in 2011) en ‘Paradise’ (één week in 2011).

Dertiende track bij beste tien

Naast bovengenoemde top 10-hits, scoorde Coldplay er nog zes. De Britten kwamen met ‘Clocks’, ‘Christmas Lights’ en ‘Magic’ tot 2, ‘Viva La Vida’ bleef wonderbaarlijk hangen op 3 (en stond negentien weken in de top 10), ‘Speed Of Sound’ stond een weekje op 5 en ‘The Hardest Part’ kwam tot 8.

A Head Full Of Dreams

Chris Martin, Jon Buckland, Will Champion en Guy Berryman zijn nu dus ‘back in business’. Op 4 december komt hun zevende studioalbum A Head Full Of Dreams uit. ‘Adventure Of A Lifetime’ is daar de voorloper van. Check de 3FM Megahit van afgelopen week hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur naar de nieuwe Mega Top 50 op 3FM!

Ster advertentie
Ster advertentie