‘Cheerleader’ meest gestreamd in UK in 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Cheerleader’ meest gestreamd in UK in 2015
De zomerhit was net niet de nummer 1 van het jaar, maar ‘Cheerleader’ van OMI is wel de meest gestreamde track van 2015 in het Verenigd Koninkrijk.
Een jaar geleden bracht OMI een nieuwe versie van zijn ‘Cheerleader’ uit. De Felix Jaehn-remix bereikte uiteindelijk de top van de hitlijsten in de hele wereld. Net als in de Mega Top 50 stond het in de UK Chart wekenlang op nummer 1. De Jamaicaanse Omar Samuel Pasley leek zelfs af te stevenen op de grootste hit van 2015, maar dat lukte hem in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk net niet. Respectievelijk Major Lazer & DJ Snake (‘Lean On’) en Mark Ronson & Bruno Mars (‘Uptown Funk!’) bleken een sta-in-de-weg voor OMI.

71,7 miljoen plays

Maar toch is daar nu een ander succes voor OMI. De remix van ‘Cheerleader’ is de meest gestreamde track van 2015 in de UK. De hit van OMI werd liefst 71,7 miljoen keer afgespeeld. Daarmee bleef hij 'Lean On' (65,4 miljoen streams) en 'Uptown Funk!' (64,6 miljoen streams) ruim voor. De gegevens werden gemeten in Spotify, Deezer, Apple Music en Google Play.
‘Cheerleader’ had wel eventjes nodig om in de UK tot een grote hit uit te groeien. In januari kwam hij binnen op de 96e positie, maar pas veertien weken later bereikte OMI de top 10. In mei stond de vroege zomerhit toen vier weken op nummer 1.

Top 5

1. ‘Cheerleader (Felix Jaehn Remix)’ – OMI
2. ‘Lean On’ – Major Lazer & DJ Snake & MØ
3. ‘Uptown Funk!’ – Mark Ronson & Bruno Mars
4. ‘What Do You Mean?’ – Justin Bieber
5. ‘Take Me To Church’ – Hozier

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie