Internationale charts: Robbie Williams op #1 in UK

  1. Nieuwschevron right
  2. Internationale charts: Robbie Williams op #1 in UK

Elke maandag een overzicht van de internationale charts op de Mega Top 50 website. Met vandaag: Maroon 5 blijft Psy van #1 houden in de VS, een clubhit in België en Robbie Williams komt bovenaan binnen in de UK.

View on the USA

Maroon 5 staat voor de zevende week bovenaan in de Hot 100, en zal daar ook nog wel even blijven staan aangezien Psy, alweer zes weken op 2, toch steeds verder achterop raakt. Uit de achtergrond komt vooral Kesha op, alhoewel dat uit de stijging deze week niet echt blijkt. Toch is zij samen met Rihanna en Bruno Mars op termijn de grootste bedreiging voor de positie van Maroon 5. Bruno Mars knalt werkelijk de top 10 binnen met “Locked Out Of Heaven”, mede dankzij zijn optreden onlangs in de TV show “Saturday Night Live”.

Taylor Swift scoort ook dit keer de hoogste new entry, doch slechts op een teleurstellende 44e plaats. “22” is één van de vijf nummers van Taylor Swift die deze week binnen komen in de Hot 100, toch minder dan ik hier vorige week voorspelde. “We Are Never Ever Getting Back Together” daalt zij toch wel verassend van 4 naar 11. Ik ben benieuwd of dat dit nummer volgende week niet terugkeert in de top 10, want op basis van mijn gegevens is deze daling onverklaarbaar.

View on the UK

Voor het eerst sinds 2004 staat Robbie Williams weer eens bovenaan in Groot Brittannië nu “Candy” eindelijk ook in Groot Brittannië binnenkomt in de hitlijst, en wel direct op 1. “Candy” is alweer de zevende nummer 1 hit voor Robbie Williams als een solo artiest. Hij scoorde zijn allereerste tophit in 1998 met “Millennium” en zijn laatste voor deze week was “Radio”, nummer 1 in 2004. Wiley scoorde onlangs nog met “Heatwave” een nummer 1 hit. De opvolger “Can You Hear Me” komt deze week op 3 binnen, maar hoger zal dit nummer vermoedelijk niet gaan reiken. De rest van de top 10 bevat louter dalers uitgezonderd Adele. Zij profiteert van het succes van de laatste James Bond film, waarvan “Skyfall” uiteraard de soundtrack is.

The Lumineers stijgen ook nu weer. “Ho Hey” gaat nu van 23 naar 12 en komen nu erg dicht bij de top 10, en ook Fun stijgt in de dertigste week (1) met “We Are Young” van 52 naar 13. Toch zullen beiden nummers volgende week zeer waarschijnlijk niet in de top 10 staan. Wie dan wel? Ik verwacht zelf dat The Wanted met “I Found You” hoog in de top 10 zullen binnenkomen, en ook Misha B (met “Do You Think of Me”) en Christina Aguilera (met “Your Body”) zijn serieuze kanshebbers voor een plek in de top 10.

Blik op Europa

Psy staat al weer zes weken bovenaan in de Europa, nog steeds gevolgd door Rihanna en Adele. Dit trio zal de komende weken de top van de lijst wel blijven beheersen. Nadat “Candy” is inmiddels al een hit is een geheel west- en midden- Europa scoort Robbie Williams vanaf deze week ook in eigen land. Het gevolg daarvan is een stijging van 10 naar 6. Verder geen nieuwe hits in de top 10 dit keer, en dat zou ook volgende week zomaar eens het geval kunnen zijn.

Een grote kanshebber voor de top 10 is Alicia Keys met “Girl On Fire”. Zij gaat van 28 naar 12. Op termijn zal ook Bruno Mars met “Locked Out Of Heaven” de top 10 kunnen bereiken, gezien de stijging van 59 naar 24.

Blik op België

Na 4 weken is er een nieuwe nummer 1 en dat is Adele. Zij scoort met “Skyfall” inmiddels haar derde nummer 1 hit in Vlaanderen na eerder bovenaan te hebben gestaan met “Rolling In The Deep” en “Set Fire To The Rain”.
Op 5 staat Infinity Ink met “Infinity”. Dit nummer komt overwaaien uit de Belgische club scene waar dit nummer het enorm goed doet.. In de Dance lijst staat dit nummer zelfs al op 2. Echt een nummer welke het ook in de Nederlandse clubs goed zal gaan doen. Tenslotte bereikt The Script ook hier de top 10.

Vroeger stond de Vlaamse hitlijst vol met Nederlandse artiesten maar deze week komen we maar één landgenoot tegen in de top 50, en dat is Gers Pardoel die met “Zijn” in de achtse week stijgt van 34 naar 30.

Vista a España

Juan Magan keert na één week terug aan de top. Vorige week nog kwam Robert Ramirez op 1 binnen met “You Are Not Alone”, maar hij zakt nu al weer naar 2. Opvallend is de stijging van India Martinez die met “Hoy” van 24 naar 6 gaat. India Martinez is een Spaanse Flamenco zangeres, en “Hoy” is een typisch product uit dit genre. Toch komt het zelden voor dat Flamenco de top 10 in Spanje haalt, en dus is dat eigenlijk wel heel bijzonder.

Ook opvallend is dat er geen enkele nieuw binnenkomer is in de top 50, wel 5 re-entries. Officieel geldt voor de huidige samenstellers dat Aerosmith met “I Don't Want To Miss A Thing” op 45 wel nieuw is, maar dit nummer stond natuurlijk al eerder ook in Spanje genoteerd bij de voorlopers van de lijst die nu door Media Control GfK wordt samengesteld.

Blik op de rest

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts

Ster advertentie
Ster advertentie