Waarom het zo bijzonder is dat Kendrick Lamar een Pulitzerprijs wint

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom het zo bijzonder is dat Kendrick Lamar een Pulitzerprijs wint

De Pulitzerprijs is een van de meest prestigieuze prijzen ter wereld voor allerlei vormen van 'literatuur'. Meestal denken mensen bij literatuur aan het meest stoffige stukje van de bibliotheek, maar vandaag is literatuur een heel stuk hipper geworden!

Kendrick Lamar

Vanaf 1943, het moment dat de Pulitzer voor muziek uitgereikt wordt, gaat de prijs ieder jaar naar een klassiek stuk (en heel soms naar een jazzplaat). Dit jaar maakt Kendrick daar keihard een einde aan door er met de prijs vandoor te gaan! Met zijn album DAMN. schrijft de rapper dus geschiedenis voor de popmuziek, de hiphop, de rap, de moderne muziek en voor de Afro-Amerikaanse wereld. Damn, Kendrick!

Volgens de jury heeft het album gewonnen omdat Kendrick heel erg open staat voor verschillende genres op het album. Het is een kijkje in z'n ziel waardoor iedereen hem, zichzelf én ook de Afro-Amerikaanse gemeenschap beter snapt. Kortom: een heel verhelderend album.

Be Humble

Kendrick staat bekend als iemand die gelovig is, in zijn speeches schrijft hij zijn succes altijd aan God toe. Volgens Angelique is 'Pride' het perfecte voorbeeld van waarom Kendrick nou de Pulitzer heeft gewonnen: "Op dit nummer denkt hij hardop na over het concept trots. Hij wordt door heel de wereld the greatest rapper genoemd en hij wil die titel graag claimen, aan de andere kant kan hij dat niet, want trots is een van de zeven hoofdzonden. En daar denkt 'ie dan over na op een supervette beat!"

Luister hier het hele fragment terug waarin Angelique vertelt over (haar liefde voor) Kendrick:

Ster advertentie
Ster advertentie