Adele verkoopt nog altijd vijf keer meer dan Borsato

  1. Nieuwschevron right
  2. Adele verkoopt nog altijd vijf keer meer dan Borsato

Adele blijft nog altijd de koploper van de Album Top 100. 25 verkoopt vijf keer zo veel als de nummer 2 in de lijst.

Sinterklaas is Adele zeer goed gezind, want haar album 25 is voor de tweede week het bestverkochte album. Marco Borsato volgt met Evenwicht op een grote afstand. De afstand tussen 25 en Evenwicht is in de tweede week met bijna tien procent vergroot. Daar is vooral Sinterklaas debet aan, want 25 was bij internetwinkel Bol.com afgelopen week de absolute #1.

Bestverkochte album van 2015

Op acht landen na, staat 25 op de eerste plaats van alle landen waar iTunes beschikbaar is en dat zijn er honderdnegentien! Naast Nederland (200.000) is 25 in zowel de Verenigde Staten van Amerika (3,38 miljoen) en het Verenigd Koninkrijk (1,1 miljoen) nu al het bestverkochte album van het jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe binnenkomers

#6 il Divo: Amor & Pasion

Op 25 mei 2016 gaat het dak er af van de Ziggo Dome in Amsterdam, want dan geeft il Divo een concert. Tot die tijd moeten de fans zich vermaken met Amor & Pasion, het zevende studioalbum, met onder andere Latin-versies van ‘Eres Tu’ (Mocedades), ‘Don’t Wanna Lose You’ (Gloria Estéfan) en ‘To All The Girls I’ve Loved Before’ (Julio Iglesias & Willy Nelson). Amor & Pasion is de tiende top 10-notering van il Divo.

#13 Lijpe: Levensles

Vorig jaar stond de Marokkaanse rapper Leipe genoteerd met de EP Van De Bodem Naar De Grond, met als hoogste plaats nummer 34. Dat was een aanloop naar het echte succes dat de in Maarssen geboren Lijpe nu ten deel valt met Levensles, zijn eerste volwaardige album, waaraan Ares, Frenna, Hef, Mocromaniac en Fresku meewerkten. Lijpe (22), werkte zelf mee aan vier tracks van het album New Wave, dat in augustus de goudenstatus haalde.

#17 The Corrs: White Light

Na het verzamelalbum Dreams – The Ultimate Corrs Collection (#71 in 2006) leek het er op dat het gedaan was met de Ierse groep. Het was slechts een (lange) periode die Andrea (zang), Sharon (viool), Caroline (drums) en Jim (gitaar) gebruikten om meer tijd door te brengen met hun gezinnen. Maar het bleef kriebelen bij de groep en dus doken ze weer de studio in voor een nieuw album, White Light, hun zesde. In september vond in Hyde Park in Londen het eerste optreden plaats in tien jaar. Dat krijgt nu een vervolg, want in januari begint de groep aan hun Britse tournee en daarna maken ze vast de oversteek naar het vasteland.

#18 Angerfist: Raise & Revolt

#29 Sandra van Nieuwland: Breaking New Ground

Na het Voice-album And More (#1 in 2012), kwam Sandra van Nieuwland, finaliste in The Voice of Holland in 2012, met het album Banging On The Doors Of Love (#6 in 2013). De nummers op dat album, waarvoor ze een Edison ontving, schreef ze samen met Tjeerd Bomhof. Ook op Breaking New Ground is Bomhof weer van de partij, naast onder andere David Sneddon en James Bauer-Mein (aka het Londens duo The Nexus) en haar pianist Remko Wind. Inspiratie haalde van Nieuwland uit haar ervaringen tijdens Expeditie Robinson: vanuit niets proberen te overleven, een nieuwe kant op en dus (vertrouwde) dingen loslaten. En daar slaat de titel dan ook: Breaking New Ground. Muzikale inspiratie haalde ze uit de muziek van singer-songwriters Kristina Train en Beth Orton. Vanaf het voorjaar 2016 gaat van Nieuwland de theaters in onder het motto ‘Face It!’.

#32 Alex: Met Feestelijke Groet

#43 Placebo: MTV Unplugged

Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat het eerste album verscheen van de Britse band Placebo. Ter gelegenheid van dit jubileum zal de groep rond leadzanger Brian Molko en (bas)gitarist Stefan Olsdal, nog de enige leden van het eerste uur, de eerste vijf albums opnieuw uitbrengen, maar dan op vinyl. Maar eerst worden de fans verwend met het album en DVD MTV Unplugged, opgenomen op 19 augustus 2015 in The London Studios in de stad waar ze in 1996 het eerste optreden gaven. Het album bevat nummers die de band nog nooit live had gespeeld, waaronder ‘Bosco’. Het is dus geen album geworden met de grootste hits, want ‘Pure Morning’ (#84 in 1996, #4 in de Britse hitparade), staat er niet op.

#45 The Vamps: Wake Up

Vorig jaar beleefde de Britse boyband The Vamps het debuut met het album Meet The Vamps, dat een weekje op #65 stond. ‘Wake Up’, het titelnummer van het tweede album van het viertal met een gemiddelde leeftijd van negentien jaar, was begin oktober de Poedelplaat van 3FM dj´s Giel Beelen en Frank van der Lende. ‘Wake Up’ is één van de achttien tracks op het album, waar je een DVD bij krijgt met een live concert van de band.

#87 Diff: Count Your Losses

De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie