James Morrison na drie jaar terug in Mega Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. James Morrison na drie jaar terug in Mega Top 50
James Morrison is één van de vijf nieuwkomers in de Mega Top 50. Met ‘Demons’ scoort hij zijn eerste hit in ruim drie jaar tijd.
Daar is ‘ie weer, eindelijk: James Morrison. Wij waren hem bijna uit het oog verloren en hadden hem zelfs bijna als vermist opgegeven, maar de zanger uit het Engelse Rugby keert na ruim drie jaar afwezigheid terug in de Mega Top 50. Met zijn nieuwe single ‘Demons’ scoort hij zijn tiende notering en komt hij vooralsnog heel voorzichtig binnen op 49.

Negen hits in zes jaar tijd

In 2006 kende Morrison een fantastische start van zijn carrière. Met ‘You Give Me Something’ bereikte hij meteen de tweede plek in de Mega Top 50. Ook opvolgers ‘Wonderful World’, ‘Broken Strings’ (met Nelly Furtado) en ‘Slave To The Music’ kwamen in de top 10 terecht. Van 2006 tot en met 2012 stond Morrison elk jaar bij de beste tien. In 2010 weliswaar maar twee weekjes, maar toch.
In totaal stond hij met negen tracks genoteerd in de Mega Top 50. En die hits waren afkomstig van drie albums: debuut Undiscovered, opvolger Songs For You, Truths For Me en derde album The Awakening.

Highter Than Here

Daarna bleef het angstvallig stil rondom de inmiddels 31-jarige Engelsman. Maar met ‘Demons’ is hij weer helemaal terug in de picture en scoort hij zijn tiende notering. Eind volgende maand, op 30 oktober om precies te zijn, komt hij met zijn vierde studioalbum, Higher Than Here genaamd.
Van dat nog uit te komen album is naast ‘Demons’ nog een track verschenen. Check hier de live gespeelde en gospelachtige titeltrack.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie