'Blurred Lines' meest gedownloade track ooit in Engeland

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Blurred Lines' meest gedownloade track ooit in Engeland

Robin Thicke, Pharrell en T.I. hebben met hun 'Blurred Lines' de meest gedownloade track ooit in Groot Brittannië gemaakt. Ruim 1,5 miljoen downloads!

Sinds de release in mei 2013 is 'Blurred Lines' van Robin Thicke, T.I. en Pharrell is de plaat in Engeland 1,54 miljoen keer gedownload. Hiermee is het de meest gedownloade plaat in het Verenigd Koninkrijk en pas de tweede die ooit meer dan 1,5 miljoen keer gedownload is. Dit maakte de Official Charts Company (OCC) bekend. Zij zeiden ook dat 99% van de singles als digitale downloads verkocht worden.

Omstreden hit

En dat terwijl het liedje niet onomstreden is. Het zou namelijk vrouwonvriendelijk zijn en aanzetten tot misbruik van vrouwen. Het publiek trekt zich hier dus weinig van aan en blijft de single gewoon gestaag doordownloaden. Thicke is blij dat het publiek het nummer wel 'begrijpt zoals het bedoeld is' en reageert als volgt op het feit dat hij de meest gedownloade plaat ooit heeft: "I'm so honoured, the success of Blurred Lines is a dream come true."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat werd nog meer veel gedownload?

Voorheen werd de lijst van meest gedownloade platen aangevoerd door Adele met 'Someone Like You' met 1,53 mln downloads. Hieronder het lijstje van meest gedownloade singles aller tijden in Engeland.

1. 'Blurred Lines' van Robin Thicke
2. 'Someone Like You' van Adele
3. 'Moves Like Jagger' van Maroon 5
4. 'Somebody That I Used To Know' van Gotye
5. 'I Gotta Feeling' van The Black Eyed Peas
6. 'Get Lucky' van Daft Punk
7. 'We Found Love' van Rihanna
8. 'Wake Me Up' van Avicii
9. 'Happy' van Pharrell Williams
10. 'Sex On Fire' van Kings Of Leon

Ster advertentie
Ster advertentie