'Thrift Shop' van Macklemore & Ryan Lewis op #1

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Thrift Shop' van Macklemore & Ryan Lewis op #1

Drie weken lang werd 'Thrift Shop' van Macklemore & Ryan Lewis van de bovenste positie gehouden door 'Just Give Me A Reason' van Pink & Nate Ruess. Maar nu is het zover; 'Thrift Shop' is de nieuwe #1 van Nederland!

‘Thrift Shop’ heeft dus even wat geduld moeten uitoefenen; de single stond drie weken op #2 in de wachtstand achter Pink. Drie weken op een tweede plaats alvorens naar de top door te schuiven is echter nog geen record. Eind 1989 stond ‘Another Day In Paradise’ van Phil Collins maar liefst vijf weken op een tweede plek, waarna in het nieuwe jaar uiteindelijk toch nog een weekje op #1 volgde. Eind 2003 overkwam ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ van Marco Borsato hetzelfde.

Recordhouder ‘op #2 staan voordat een eerste plaats werd bereikt’ is echter ‘Do You Love Me?’ van Sharif Dean uit 1973. Die single stond maar liefst zes weken op #2, waarna nog vier weken aan de top van de Mega Top 50 volgden. Dat was echter geen aaneengesloten periode van tweede plaatsen; na drie weken op #2 volgde een weekje op de derde plek, en daarna opnieuw drie weken op #2. De #1-hit met de meeste weken op #2 is overigens ‘Rolling In The Deep’ van Adele. Die single stond maar liefst acht weken op #2, maar dat was wel nadat de single al de eerste plek had bereikt.

We zijn ondertussen ook nog steeds aan het aftellen voor de langste reeks ‘Amerika op #1’ in de Mega Top 50. Macklemore zorgt met ‘Thriftshop’ deze week voor de twaalfde achtereenvolgende week met een Amerikaanse koploper, na acht weken ‘Scream & shout’ en drie weken ‘Just give me a reason’. En dat komt al aardig in de buurt van de Amerikaanse recordreeks van veertien weken uit 1999.

Ster advertentie
Ster advertentie