Albumlijst: Adele terug naar #1, Causes in top 10

  1. Nieuwschevron right
  2. Albumlijst: Adele terug naar #1, Causes in top 10
Adele keert met 25 terug aan kop van de Album Top 100. De top 10 wordt afgesloten door de band Causes.
In 2008 vestigde de Britse muzikant Rupert Blackman zich in Utrecht. Tijdens een optreden op de Dam in Amsterdam werd hij gespot door Anouk, die hem vroeg voor haar tournee, die uiteindelijk niet doorging. Wel deed hij de voorprogramma’s van Sabrina Starke en Valerius. Voor Alan Clarke en Bløf schreef Blackman nummers en in 2013 verscheen van hem het voornamelijk akoestische album The Lights Of Home, dat bij ons tot #32 kwam.

Causes

Maar Blackman wilde andere muziek maken en richtte samen met gitarist Jan Schröder, bassist Robert Pronk en drummer Simon Boeing-Messing, de band Causes op. Vorig jaar debuteerde de band met de single ‘Teach Me How To Dance With You’ en stond op diverse festivals waaronder Pinkpop. De opvolger, ‘Walk On Water’ werd Megahit op 3FM. Dat smaakt naar meer en dat krijgen we nu op het album Under Bridges That You Built For Me, dat op 10 binnenkomt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Simon (zonder Nick) in top 10

Allereerst een geruststelling aan alle Nick & Simon fans: het duo gaat niet uit elkaar! Sterker, op 17 december vieren de twee het tienjarig bestaan met een concert in Ahoy in Rotterdam. Waarom dan toch een soloalbum van Simon Keizer? Simon: “Om te voorkomen dat de sleur er in schiet, wil ik buiten de gevestigde paden nieuwe dingen ondernemen.” Naast een soloalbum, met acht liedjes, geschreven met Thomas Acda en Maaike Ouboter, doet Keizer een theatertour (de try-outs zijn deze week gestart) en heeft hij een boek uitgebracht met vijftig columns die hij de afgelopen jaren, vooral in privésfeer heeft geschreven. Met Ik & Simon komt hij in elk geval al binnen op 6.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#7 DeWolff: Roux-Ga-Roux

Na het live uitstapje vorig jaar met Live & Outta Sight (#19), pakt de Belgische bluesrock band DeWolff met het zesde album Roux-Ga-Roux de draad weer op. Het album komt binnen op de zevende plaats, één plaatsje onder het album Grand Southern Electric uit 2014. Roux-Ga-Roux produceerden de broers Pablo (zang) en Luka van de Poel (drums) en Robin Piso (hammond orgel) zelf. De titel is ontleend aan Franse legenden waarin Roux-Ga-Roux Frans is voor weerwolf.

#24 Lucky Fonz III: In Je Nakie

Na het Engelstalige album All Of Amsterdam (#64 in 2013), is Otto Wichers, alias Lucky Fonz III op In Je Nakie weer teruggekeerd bij zijn moerstaal, het Nederlands. En dat blijkt een goede keuze, want net als Hoe Je Honing Maakt (#25 in 2010), doet ook zijn tweede Nederlandstalige album het beter dan zijn drie Engelstalige albums. De basis voor In Je Nakie ligt deels bij de theatershow ‘Neurose, Geur & Maneschijn’ waarmee Lucky meer dan een jaar geleden rondtoerde en hem uit zijn tweede depressie haalde. De single ‘Linde (met een E)’ gaat over zijn vriendin Linde, die door iedereen Linda werd genoemd. De twee hebben nu zo’n anderhalf jaar verkering.

#36 The Cult: Hidden City

Tussen 1986 en 1989 scoorde de Britse rockband The Cult vijf hits in ons land, waarvan de eerste, ‘She Sells Sanctuary’ (#35 in 2986), nog regelmatig te horen is. Sinds het album Choice Of Weapon (#32 in 2012), is weinig meer vernomen van de band rond zanger Ian Astbury, gitarist Billy Duffy en drummer John Tempesta. Kort na het album in 2012 meldde de band alweer bezig te zijn met een nieuw album, dat vorig jaar had moeten verschijnen. Hidden City is de afsluiter van een trilogie, waarvan het eerste deel in 2007 verscheen: Born Into This (#71).

#41 Bombay: Show Your Teeth

#43 Elton John: Wonderful Crazy Night

Hij heeft geen telefoon, dus een selfie zal je hem nooit zien maken. Maar muzikaal gezien is hij zeker bij de tijd, Reginald Kenneth Dwight, ofwel Sir Elton John, bijna 69 jaar. Wonderful Crazy Night, zijn 33e studioalbum, nam hij op in de Village Studio in Los Angeles, met de man met wie hij al jaren liedjes schrijft, Bernie Taupin. Volgens velen is het één van zijn vrolijkste albums van de laatste twintig jaar.

#73 Wiz Khalifa: Khalifa

#75 Kosso: Deze Tijd

Vorig jaar werd Kosso uit Limburg-Zuid getipt als één van de nieuwste straatrappers. Vanwege zijn afkomst, zijn roots liggen in Kossovaar, noemt hij zich Kosso. De afgelopen week dropte hij zijn EP Deze Tijd met tien nummers. Hij wordt daarop bijgestaan door Fraasie, Mula B, Hans Grants, Yes-R en Miggs de Bruijn.

#77 Textures: Phenotype

We kunnen nu al stellen dat de Nederlandse metalband Textures, over een jaar weer met een album genoteerd zal staan. In 2017 komen de zes mannen namelijk met het album Genotype, dat een vervolg is op Phenotype dat dit jaar een notering krijgt. Vandaag begint de band aan een Europese tournee die ze zal brengen naar onder andere Berlijn. Parijs én Dordrecht waar de tour begint.

#92 Diiv: Is The Is Are

De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op de-megaman.blogspot.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie