Emmelie De Forest scoort in internationale charts

  1. Nieuwschevron right
  2. Emmelie De Forest scoort in internationale charts

Eurovisie Songfestival-winnares Emmelie De Forest steeg afgelopen zaterdag al naar nummer 7 in de Mega Top 50 en ook in andere Europese landen doet de single het goed. In verschillende charts duikt de track op in de top 10.

Paramore 'Still Into You'

Paramore is een Amerikaanse band uit Tennessee die al sinds 2004 actief zijn. Momenteel bestaat de band uit zangeres Hayley Williams, bassist Jeremy Davis en guitarist Taylor York. De eerste 2 zijn al sinds het begin bij de band, terwijl Taylor York zich in 2009 bij de band aansloot. Hayley Williams moet je kennen van de hit ‘Airplanes’ waarmee zij samen met de rapper B.o.B in 2010 de wereld veroverde. Bij ons reikte ‘Airplanes’ tot de 6e plaats in de Mega Top 50.
Paramore zelf had in 2008 en 2009 2 hitjes in de Mega Top 50. In 2008 debuteerde zij met ‘Misery Business’ welke tot de 35e plaats reikte, en ruim een jaar later kwam ‘Brick By Boring Brick’ niet verder dan nummer 41.
Internationaal waren ze succesvoller dan bij ons. Zo scoorden met hun singles reeds top 20 hits in Groot Brittannië, Nieuw Zeeland, Oostenrijk, en Ierland, en bereikten zelfs de top 10 in Australië, Frankrijk, Portugal en Finland.
‘Still Into You’ is ondertussen al enige tijd uit en ontwikkelt zich als een onvervalste sleeper in de verschillende hitlijsten. Zo staat het nummer deze week op 17 in Groot Brittannië in alweer de 11e week, en dat is tot nu toe de hoogst bereikte positiie. Het nummer, afkomstig van het laatste album ‘Paramore’, zou ook bij ons alsnog een hit kunnen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Blik op de internationale charts

De winnares van het Eurovisie Songfestival is aan haar opmars begonnen. In Denemarken keert zij terug in de lijst op 5, terwijl zij op dezelfde plaats in zowel Duitsland als in Ierland de lijst binnen dendert. Daft Punk blijft onverminderd de hitparade in vele landen aanvoeren, en uiteraard staat ‘Get Lucky’ op 1 in de Europese lijst.
En na volgende week al gemeld te hebben dat de samenstellers van de Franse lijst enkele platen totaal over het hoofd hadden gezien vorige week, komen Pink met ‘Just Give Me One Reason’ en ‘Ho Hey’ van de Lumineers deze week terug binnen in de top 200 en wel op 9 en 10. Andere vergeten hits die terugkeren zijn van Passenger op 16, Vanessa Paradis op 20, en nog vele anderen. In totaal waren er maar liefst 23 re-entries bij de bovenste 100 van de top 200.

Australië

Canada

Denemarken

Duitsland

Frankrijk

Ierland

Europese Top 50

Arthur Dewaal
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie