Einde voor meidengroep Girls Aloud

  1. Nieuwschevron right
  2. Einde voor meidengroep Girls Aloud

Er is een einde gekomen aan Girls Aloud. De leden plaatsten gisteren na afloop van een concert een bericht op Twitter waarin ze vertelden uit elkaar te gaan.

"Beste Alouders, we willen vanuit de grond van ons hart 'dank je wel' zeggen! Deze tour was een fantastische ervaring en een perfecte kans om dank je wel te zeggen tegen de fans die het afgelopen decennium bij ons waren. Het heeft onze dromen ver overtroffen en we hopen voor altijd een inspiratie en herinnering te zijn dat dromen werkelijk kunnen uitkomen. Jullie liefde en steun zal bij ons blijven, maar we komen nu aan het einde van een geweldige tijd samen. We houden veel van jullie", aldus de dames op Twitter.

Girls Aloud werd in 2002 geformeerd in de talentenjacht Popstars - The Rivals. In deze tv-show werd een boyband en een girlgroup bij elkaar gebracht die de strijd met elkaar aan moesten gaan in de hitlijsten. Girls Aloud scoorde met de eerste single 'Sound Of The Underground' al meteen een #1-hit in het Verenigd Koninkrijk, terwijl die track in de Mega Top 50 tot #10 kwam. Er volgden nog drie andere hits; The Pointer Sisters-cover 'Jump' kwam tot #11, 'Love Machine' tot #15 en 'No Good Advice' tot #23.

In Nederland was het succes van Girls Aloud al een tijdje voorbij, want hun laatste hit kwam uit 2005. In het Verenigd Koninkrijk bleven de dames populair en zijn ze zelfs de best verkopende meidenband van de zeroes. Ze verdienden meer dan 35 miljoen euro en verkochten 4,2 miljoen singles. De afgelopen jaren stond Girls Aloud al op een laag pitje, want de dames gingen solo. Alleen Cheryl Cole deed dat op succesvolle wijze, want zij scoorde twee hits in de Mega Top 50. 'Fight For This Love' kwam tot #4 en '3 Words' tot #13.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie