Editors - 'Munich'

  1. Nieuwschevron right
  2. Editors - 'Munich'

Editors hebben altijd een bijzondere band met Nederland gehad. Hun aller-allereerste gig buiten de UK was tijdens het bandjesfestival London Calling in Paradiso. Een paar maanden later maakten ze hun grote festivaldebuut op Lowlands. Maar echt makkelijk was dat niet. De band was er mooi op tijd, maar hun apparatuur kwam nooit aan...dat was op de band van Easyjet blijven staan in hun thuisstad Birmingham, vertellen de heren in de Special over de band.

>> Check hier de hele Special over de band

Dat is dus niet echt lekker binnenkomen. De boys van Volbeat en Millionaire waren zo vriendelijk om hun instrumenten en backline uit te lenen en zo gingen Tom, Russell, Ed en Chris dan toch het podium op. Bloedchaggerijnig en doodzenuwachtig, maar gelukkig ontving het publiek ze met open armen.

En hoewel Tom tot op de dag van vandaag beweert dat het optreden eigenlijk gewoon heel slecht was, was de liefde voor Editors in Nederland wel geboren. En ze keerden nog vaak terug op Lowlands, dan wel met hun eigen instrumenten (en waarschijnlijk niet met Easyjet).

Ster advertentie
Ster advertentie