Eerste #1 voor Ben Howard in Britse albumlijst

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste #1 voor Ben Howard in Britse albumlijst

I Forget Where We Were van Ben Howard is de nieuwe nummer 1 in de albumlijst van het Verenigd Koninkrijk. De Britse zanger houdt daarmee een aantal oude rotten achter zich.

Zijn eerste album Every Kingdom bereikte de vierde plek in de albumchart, maar met opvolger I Forget Where We Were heeft Ben Howard dan toch zijn eerste nummer 1 in zijn thuisland te pakken. In augustus bracht de Britse zanger titeltrack 'I Forget Where We Were' uit als voorloper van zijn tweede album. De track werd op 3FM bekroond met de Megahit, maar bereikte in het Verenigd Koninkrijk niet de beste veertig van de UK Chart.
Ben Howard scoorde tot dusver sowieso pas één top 10-hit in de UK. ‘Only Love’ bereikte (in tweede instantie) in 2013 de negende plek in de UK Chart. De andere drie singles van debuutalbum Every Kingdom (‘Keep Your Head Up’, ‘The Wolves’ en ‘The Fear’) haalden de eerste veertig niet.

Oude rotten

Naast Ben Howard en Slipknot (op nummer 2) zijn er nog twee nieuwe albums te vinden in de top 10. En wel van twee artiesten die al een tijdje in het vak zitten. Neil Diamond komt met zijn album Melody Road binnen op nummer 4. Het is alweer het 32e studioalbum van de inmiddels 73-jarige New Yorkse zanger. Het enige studioalbum van Diamond dat op de eerste positie kwam, is Home Before Dark uit 2008.
Een pleke onder Diamond staat Status Quo. De band, opgericht in 1967, komt met hun 31e studioalbum (eentje minder dan de man op nummer 3 dus) binnen op de vijfde plaats in de Britse albumlijst. Aquostic - Stripped Bare is het eerste akoestische album van Status Quo en het hoogst genoteerde album van de Britse rockband sinds 1996. Toen bereikte Don’t Stop - The 30th Anniversary Album de tweede plek. Status Quo stond tussen 1973 en 1982 met vier albums op nummer 1 in de Britse chart.

Album top 10

01 ( – ) ‘I Forget Where We Were’ – Ben Howard
02 ( – ) ‘5 – The Gray Chapter’ – Slipknot
03 (02) ‘X’ – Ed Sheeran
04 ( – ) ‘Melody Road’ – Neil Diamond
05 ( – ) ‘Aquostic – Stripped Bare’ – Status Quo
06 (03) ‘In The Lonely Hour’ – Sam Smith
07 (01) ‘Chapter One’ – Ella Henderson
08 (04) ‘Wanted On Voyage’ – George Ezra
09 (07) ‘Partners’ – Barbra Streisand
10 (05) ‘Sweet Talker’ – Jessie J

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meghan Trainor evenaart Clean Bandit

‘All About That Bass’ staat voor de vierde week bovenaan de UK Chart. Daarmee komt Meghan Trainor op gelijke hoogte met Clean Bandit. ‘Rather Be’ ging dit jaar namelijk ook vier weken aan kop en daarmee zijn beide artiesten de langstgenoteerde nummer 1-hit van 2014. Tot nu dan, want Trainor kan er volgende week zomaar nog een weekje aan toevoegen.

Remix hoogste binnenkomer

In 1994 scoorde R. Kelly een top 10-hit in de UK met ‘Bump & Grind’. Twintig jaar later besloot het Londense house-duo Waze & Odyssey om er een remix van te maken. De track, ‘Bump & Grind 2014’, ging halverwege de week nog de strijd aan met Meghan Trainor om de nummer 1-positie, maar moest het uiteindelijk toch afleggen en genoegen met een derde plek. De remix van de twee producers doet het in elk geval wel beter dan de originele versie van R. Kelly, die in 1995 de achtste plek bereikte.

Single top 10

01 (01) ‘All About That Bass’ – Meghan Trainor
02 (04) ‘Thinking Out Loud’ – Ed Sheeran
02 ( – ) ‘Bump & Grind 2014’ – Waze & Odyssey vs. R. Kelly
04 (05) ‘Bang Bang’ – Jessie J & Ariana Grande & Nicki Minaj
05 (02) ‘Shake It Off’ – Taylor Swift
06 (06) ‘Don’t Tell ‘Em’ – Jeremith & YG
07 (08) ‘Blame’ – Calvin Harris & John Newman
08 (07) ‘Changing’ – Sigma & Paloma Faith
09 ( – ) ‘Tina’ – Fuse ODG & Angel
10 (12) ‘I’m Not The Only One’ – Sam Smith

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tim Cox
Mega Top 50 specialist internationale charts
Ster advertentie
Ster advertentie