The Black Keys hoogste nieuwe op #19

  1. Nieuwschevron right
  2. The Black Keys hoogste nieuwe op #19

De hoogste binnenkomers van deze week zijn The Black Keys! Met ‘Little black submarines’ komen ze maar liefst binnen op #19. De single is al de derde track van het album ‘El camino’ waarmee de heren een hit weten te scoren, na 'Lonely boy' (#23) en 'Gold on the ceiling' (#26).

"Video Games" van Lana Del Rey is weer terug

Op #30 de verrassende terugkeer van ‘Video games’ van Lana del Rey. Dat nummer stond in oktober vorig jaar al op #3 genoteerd en hield het in de Mega Top 50 vol tot half februari. Dat Lana del Rey na een half jaar ineens weer terugkeert, heeft ze te danken aan TVOH-deelneemster Nicola Ebbink. Die bracht vorige week met volle overtuiging een uitvoering van ‘Video games’ tijdens haar Voice-auditie. Hoewel de cover door Nicola Ebbink ook te downloaden is, is het juist het origineel van Lana del Rey dat de afgelopen week veelvuldig over de digitale toonbanken ging. Gevolg is dus een dertigste plaats voor een teruggekeerde Lana.

The Voice Of Holland zorgt wederom voor binnenkomer

Er is echter wél een andere TVOH-auditie die deze week de Mega Top 50 heeft gehaald. Op #33 staat namelijk Ivar Oosterloo met ‘Hit me baby one more time’. Britney Spears scoorde er in 1999 een #1-hit mee, maar Ivar maakt er met een akoestische gitaarversie een heel eigen nummer van. Wat zich deze week uitbetaalt in de Mega Top 50, want het nummer is de tweede TVOH-track die dit jaar een hit wordt. Die andere, ‘More’ van Sandra van Nieuwland, staat net als vorige week op #2. Volgende week komt daar zonder twijfel ‘Alone’ van Floortje Smit nog bij.

Ook een re-entry voor Alanis Morissette

We zakken nog eens drie plaatsjes af en komen uit bij Alanis Morissette. Net als Lana del Rey keert ook zij terug in de lijst, maar voor ‘Guardian’ is de voorlaatste notering wat korter geleden. In juli stond het nummer nog vier weken genoteerd, met #34 als beste positie. Daar is Alanis al weer dicht in de buurt gekomen, want na vijf weken afwezigheid keert ‘Guardian’ terug op #36. En die terugkeer heeft ze dan weer te danken aan het verschijnen van haar nieuwe album, ´Havoc and bright lights´. Die plaat kwam vorige week op #2 binnen in de albumlijst; een positie waarvan Alanis met ‘Guardian’ alleen nog maar kan dromen.

Debuut voor Lianne La Havas

De onderste nieuwe tenslotte is ook een dame, en ook een met een succesvol album. Lianna la Havas debuteert op #47 met ‘Is your love big enough?’, het titelnummer van haar debuutalbum. En da’s een opvallende binnenkomst, want met ‘Age’ heeft Lianna al een nieuwe single uit. Die zong ze ook, afgelopen week, bij ‘De wereld draait door’. Toch is het nog haar eerste single die deze week een plaatsje heeft verdiend in de Mega Top 50. Wellicht kunnen we binnenkort ook ‘Age’ verwelkomen.

Asaf Avidan & The Mojos nog steeds op #1

Als we een kijkje nemen in de top 10 van de Mega Top 50, dan komen we daar deze week een opvallende verschijning tegen. Psy, ofwel Park Jae-Sang. Hij zit al twaalf jaar in de muziek, maar is deze week verantwoordelijk voor de allereerste top 10-hit ooit voor Zuid-Korea. Zijn ‘Gangnam style’ klimt deze week namelijk door van 18 naar #6 en stuift overtuigend de top 10 binnen.

Bovenaan zijn de zaken onveranderd. Asaf Avidan weet de aanval van TVOH-deelneemster Sandra van Nieuwland af te slaan en blijft met ‘One day/ Reckoning song’ de lijstaanvoerder. De Duitse remix (door Wankelmut) van het Israëlische nummer gaat voor de derde week aan kop in de Mega Top 50.

Ster advertentie
Ster advertentie