Marco Borsato voor derde week op #1 in Album Top 100

  1. Nieuwschevron right
  2. Marco Borsato voor derde week op #1 in Album Top 100

Voor de derde week op rij is Duizend Spiegels van Marco Borsato het best verkochte album van Nederland. De cd blijft daarom op nummer 1 staan in de Album Top 100.

#1 Marco Borsato: Duizend Spiegels

De concurrentie blijft ver achter en dus is Duizend Spiegels van Marco Borsato voor de derde week de bovenste beste in de Album Top 100. Duizend Spiegels is pas het tweede album dit jaar dat het langer dan twee weken bovenaan volhoudt. Het voorlaatste album dat ook langer dan twee weken op #1 doorbracht, was ook van een Nederlander, Sandra van Nieuwland. Haar album And More stond vijf weken achtereen op de eerste plaats, waarvan vier weken dit jaar.

#17 Edwin Jongedijk: Mörn Is ’t Weer Licht

In 2011 bracht Edwin Jongedijk het album Als Ik de Kaans Zol Kriegen uit en stond daarmee een weekje op #80. Op het album zong hij liedjes in het Gronings. Van origine is hij echter een Fries, die opgroeide in Drenthe en twaalf jaar geleden naar het Groningse Nieuwe Pekela verhuisde. In 2011 was hij bezig met het schrijven van Engelse liedjes voor de countryrock groep Taneytown, waarvan hij zanger en gitarist is, maar het kwam maar niet uit de verf. Opeens kwam een Gronings woord boven en daarna kwamen er meer en dat resulteerde in het album Als Ik de Kaans Zol Kriegen. Daar is nu de opvolger van uit Mörn Is ’t Weer Licht, dat een stuk beter scoort, want het komt binnen op #17.

#35 Neil Young: Live At The Cellar Door

Na ruim een jaar stilte rond de Canadese zanger Niel Young, komt hij met het album Live At The Cellar Door. Geen nieuw album, maar een live album, opgenomen tijdens de zes concerten die hij tussen 30 november en 2 december 1970 gaf in The Cellar Door, een club in Washington DC.

#51 Original Soundtrack / Howard Shore: The Hobbit – The Desolation Of Smaug

Afgelopen dinsdag, 10 december, zond Veronica nog een keer The Fellowship Of The Ring, het eerste deel uit de triologie van The Lord Of The Rings uit. Wanneer de andere twee delen worden uitgezonden, is niet bekend. In de bioscoop draait sinds deze week The Hobbit – The Desolation Of Smaug, het tweede deel, ook van een triologie, van The Hobbit, de voorgeschiedenis van The Lord Of The Rings.
Een jaar geleden ging het eerste deel The Hobbit – An Unexpected Journey in première, waarvan de soundtrack het begin dit jaar tot de 40e plaats schopte. Beide soundracks zijn van de hand van de Canadese componist Howard Shore en The London Philharmonic Orchestra. Op The Hobbit – The Desolation Of Smaug zingt Ed Sheeran het nummer ‘I See Fire’.

#77 Rita Reys: Young At Heart

In 2011 vierde jazz-zangeres Rita Reys haar 70-jarig jubileum en werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Reys, geboren als Maria Everdina Reys op 21 december 1924 in Rotterdam, stond twaalf keer op het North Sea Festival en heeft met de groten der jazzgiganten het podium gedeeld, in binnen en buitenland. Op 6 juli van dit jaar, net hersteld van een heupoperatie, was haar laatste optreden, in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Kort daarna kreeg ze een hersenbloeding en overleed ze op 28 juli
Young At Heart is haar 47e album en verscheen al in 2010. Rita destijds over de keuze van de nummers: “Ik vind wat leuk, de band vindt wat leuk en dan proberen we het uit. Ligt het goed, dan doen we het. Zo niet, dan proberen we wat anders. Een vriendin kwam met de titelsong ‘Young At Heart’ aandragen. Omdat ze de tekst zo op mij van toepassing vond. Daar had ze helemaal gelijk in, al blijft het bij ieder nummer eigenlijk wat je er zelf van maakt. Geen enkel lied zing ik hetzelfde.”

#92 André Rieu And His Johann Strauss Orchestra: The Christmas Collection

The Christmas Collection van André Rieu And His Johann Strauss Orchestra betreft een box met 2 DVD’s + 2 cd’s. December lights (#24 in 2012) en The Christmas I Love uit 2011. Geen nieuw werk dus.

#93 Boston: Life, Love & Hope

De voorlaatste notering voor de Amerikaanse groep Boston was in 1994, bijna 20 jaar geleden, toen Walk On de 25e plaats bereikte. Dat was al 8 jaar na hun derde en laatste notering Amanda (#22 in 1986). Daarvoor scoorde Boston de hits ‘More Than A Feeling’ (#13 in 1977) en ‘Don’t Look Back’ (#14 in 1978).
Boston bestaat sinds 1976 en Life, Love & Hope is pas het zesde studioalbum en het eerste in elf jaar, met nummers die sinds 2003 zijn geschreven. Daardoor staan er vijf nummer op van en met Brad Delp, leadzanger tot 2007 toen hij zelfmoord pleegde. Sinds zijn dood worden de vocalen voor rekening genomen van David Victor, Louis St. August, Tommy DeCarlo, Kimberly Dahme, Jude Nejmanowski en Tom Scholz, één van de oprichters van Boston.

#94 R. Kelly: Black Panties

Geen hitsingle in de buurt van R. Kelly. Dat is dan misschien wel de reden dat Black Panties, zijn twaalfde studioalbum, slechts binnenkomt op #94. De nu 46-jarige Robert Sylvester Kelly heeft wel betere tijden gekend. Denk aan zijn drie grootste hits: ‘I Believe I Can Fly’ (#2 in 1997), ‘If I Could Turn The Hands Of Time’ (#1 in 1999) en ‘The World’s Greatest’ (#2 in 2002). Qua albumnoteringen kwam Kelly drie keer bij de bovenste tien, waarvan R. in 1998 het verst kwam: #3. Black Panties zou al in november uitkomen, maar werd uitgesteld tot december, om nog de laatste puntjes op de i te zetten. Volgend jaar komt de r&b zanger met een kerstalbum, waarvan de werktitel 12 Nights Of Christmas luidt.

#97 Original Soundtrack: Mandela: Long Walk To Freedom

Ruim een week geleden, op donderdag 5 december 2013, ging de film Mandela: Long Walk To Freedom in première. Tijdens de film kwam het bericht dat Mandela op 95-jarige leeftijd overleden was in zijn woonplaats Johannesburg. Aanstaande zondag wordt hij in het dorpje Qunu begraven.
De film gaat over het leven van Nelson Mandela, de voormalige Zuid-Afrikaanse president en anti-apartheidsstrijder. Het verhaal is gebaseerd op zijn boek Long Walk To Freedom uit 1994. De film wil in 2,5 uur een totaalbeeld geven van Mandela, van jonge jurist tot vrijheidsstrijder tot president van Zuid-Afrika. Op de soundtrack met 17 nummers staan naast ‘Ordinary Love’ van U2, nummers van onder andere Bob Marley & The Wailers (‘War’).
>> Bekijk de hele Album Top 100 op 3FM.nl
De Megaman
Mega Top 50 albumspecialist

Meer achtergronden bij de hits vind je wekelijks op http://de-megaman.blogspot.nl
Ster advertentie
Ster advertentie