Maxïmo Park - 'Hips And Lips'

  1. Nieuwschevron right
  2. Maxïmo Park - 'Hips And Lips'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgende week maandag komt The National Health van de Britse band Maxïmo Park uit. Voor wie niet wil wachten, het album is HIER op hun facebookpagina alvast te beluisteren. De mannen zijn het scherpe maatschappij kritische randje op hun vierde album niet verloren. Sterker nog, de economische crisis is juist een belangrijk thema op The National Health.

Frontman Paul Smith vindt het maar vreemd dat terwijl we in een wereldwijde recessie zitten, we bestookt worden met 'bouncy happy music'. "The nation is out of control and the record is about taking back control, and being a force for change in your own life. It can't speak for everybody but it has its eyes and ears all around us… that's always been a Maximo Park thing: look at yourself."

Het is dus geen vrolijk 'niks aan de hand' album, maar dat betekent niet dat het zwaar op de hand is. De heren van Maxïmo Park verpakken hun kritische blik ook graag in energieke catchy liedjes.

Deze nieuwe single 'Hips And Lips', gaat overigens over een onderwerp waar waarschijnlijk 99% van alle liedjes die er ooit gemaakt zijn over gaan; de liefde. Het gaat over een onstuimige relatie, om precies te zijn. Beluister hem hierboven en laat me weten welk cijfer jij het geeft!

Ster advertentie
Ster advertentie