Alabama Shakes - 'Hold On'

  1. Nieuwschevron right
  2. Alabama Shakes - 'Hold On'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De band komt, zoals de naam doet vermoeden, uit de Amerikaanse staat Alabama. Als je de rauwe sound van Alabama Shakes hoort, zou je niet verwachten dat de meeste bandleden nog maar begin twintig zijn. Het verhaal begint nog maar een paar jaar geleden. Zangeres / gitarist Brittany Howard, die dan nog op de middelbare school zit, vraag klasgenootje Zac Cockrell om samen met haar muziek te maken. Ze kennen elkaar niet, maar Brittany weet dat hij basgitaar speelt en ze vind zijn shirts heel cool. “I just knew that he played bass and that he wore shirts with cool bands on them that nobody had heard of.”

Niet veel later vragen ze drummer Steve Johnson, die in de plaatselijke muziekwinkel werkt, erbij. Met z'n drieën nemen ze hun eerste demo op. Als gitarist Heath Fogg de demo hoort, duurt het niet lang voor ook hij zich bij de band voegt en daarmee is Alabama Shakes compleet.

Begin 2011 neemt het viertal een aantal nummers op in een studio in Nashville. Een van de tracks komt op een goed gelezen muziekblog terecht en vanaf dat moment gaat het als een malle met de jonge band. Nog geen jaar later hebben ze een platendeal in Amerika en in de UK. Afgelopen maand maakten ze hun tv-debuut bij de Amerikaanse talkshow Conan, en vanavond (Amerikaanse tijd) staan ze op het festival waar ik ook ben, SXSW!

Check hun single 'Hold On' hierboven en laat me weten wat je er van vindt!

Ster advertentie
Ster advertentie