Ben Saunders nieuw binnen op 1

  1. Nieuwschevron right
  2. Ben Saunders nieuw binnen op 1

Ben Saunders eindigde vrijdagavond al bovenaan in The Voice Of Holland en ook in de Mega Top 50 stond hij zaterdag op 1. Sterker nog, hij kwam nieuw binnen in de lijst op die positie met "Kill For A Broken Heart". Ook de drie andere finalisten van de talentenjacht waren nieuw; Pearl Jozefzoon op 14, Kim de Boer op 6 en Leonie Meijer op 4. Het gevolg van het succes van The Voice Of Holland was wel dat Martin Solveig & Dragonette na vier weken niet meer bovenaan stonden. Hun "Hello" daalde naar 5.

Nieuw binnenkomen in de Mega Top 50 was geen nieuwe ervaring voor Ben Saunders; het gebeurde namelijk al eerder op 4 december 2010. Toen betrad hij de lijst op de bovenste positie met "If You Don't Know Me By Now", een plaat die het zeven weken vol zou houden in de Mega Top 50. De andere finalisten hadden nog nooit in de lijst gestaan. Vorige week kwam wel Sharyl-An Nivillac binnen, maar zij haalde de finale net niet. Ook de nummers 2 en 3 hadden te maken met The Voice Of Holland, want Adele (op 2 met "Rolling In The Deep") en Bruno Mars (op 3 met "Grenade") traden op in de show.

Was het dan alleen maar The Voice Of Holland? Nee hoor, want Tiësto kwam bijvoorbeeld samen met Diplo en Busta Rhymes de lijst binnen op nummer 11. De grootste Megastijger was in handen van de Amerikaanse band Neon Trees, zij gingen met "Animal" omhoog van 36 naar 13.

Ster advertentie
Ster advertentie