Muzieknieuws

Paolo Nutini speelt nieuwe tracks in de 3FM Live Box

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Paolo Nutini speelt nieuwe tracks in de 3FM Live Box

Vanmorgen was niemand minder dan Paolo Nutini te gast in de 3FM live Box. Mark & Mai vroegen hem naar zijn nieuwe album, hoe en waar hij zijn muziek schrijft en wat zijn eigen favoriete track is van Last Night In The Bittersweet. Uiteraard speelde hij ook twee prachtige live versies van 'Lose It' en 'Through The Echoes'.

'Through The Echoes'

In de Live Box speelde hij een van zijn nieuwe tracks 'Through The Echoes'. Het nummer gaat over iemand die heel dierbaar voor je is en je support met alles. Iemand die bij je blijft of je nou een goede of een slechte keuze maakt. Of het over een specifiek iemand gaat? De zanger vertelt met een glimlach dat hij gelukkig mag zijn dat er meerdere mensen in zijn leven zijn die dat doen.

Benieuwd hoe deze prachtige track klonk in de 3FM Live Box? Check 'm hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Lose It'

'Lose It' kwam tegelijk uit met 'Through The Echoes' als dubbelsingle en voorproefje op het album. Waar 'Through The Echoes' op een akoestische gitaar een rustige sfeer neerzet, belicht 'Lose It' een heel andere kant van de zanger. Deze punk-achtige track van 6 minuten heeft een donker stomend gitaarlijntje.

Benieuwd naar deze track? Luister 'Lose It' in de 3FM Live Box hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Last Night In The Bittersweet

Acht jaar lang hoorde we niets van Paolo Nutini, maar dit jaar is hij echt terug met een prachtig nieuw album. Last Night In The Bittersweet is het vierde studioalbum van de artiest en bevat 16 tracks. Op dit album laat Paolo ons verschillende genres horen, van soul tot aan punkrock-achtige nummers. Zijn eigen favoriet is 'Take Me Take Mine', vertelt hij aan Mark & Mai. Waar het nummer exact over gaat weet hij niet te vertellen, maar op deze track is hij het meest trots.

De zanger heeft alle muziek op het album zelf geschreven. "Het belangrijkste aan muziek schrijven is dat je zodra je een idee hebt er gelijk iets mee doet." Paolo schrijft zijn nummers hierdoor niet op 1 specifieke plek. De ene track is geschreven in een bijzonder boshutje en de ander simpelweg op het toilet.

Ster advertentie
Ster advertentie