Muzieknieuws

The Jordan laat nieuwe sound horen in de 3FM Live Box

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. The Jordan laat nieuwe sound horen in de 3FM Live Box

'VoorAan' is dé plek als het aankomt op het ontdekken van nieuwe muziek. 3FM-dj's Jamie en Olivier laten je iedere maandag t/m donderdag tussen 22.00 en 01.00 kennismaken met de nieuwste releases en grootste beloftes. Zo ook met de Amsterdamse 'The Jordan'.

Het geluid van The Jordan kan je misschien bekend voorkomen. Dat klopt! Zangeres Caroline Esmeralda van der Leeuw stond namelijk eerder bekend als Caro Emerald, en heeft onder deze naam al vele hits uitgebracht. Sinds 2022 is Caroline een andere weg ingeslagen met de band The Jordan, vernoemd naar haar geboorteplek in Amsterdam, de Jordaan.

Caro Emerald

Caroline wordt nog steeds vaak aan herinnerd aan haar tijd als Caro Emerald. "Ik vind het soms wel lastig om steeds weer terug te gaan naar het verleden." Ze wil door met The Jordan en het verleden achter zich laten, maar begrijpt goed dat mensen er in geïnteresseerd zijn. "Het is ook heel logisch als je iemand ergens van kent, dan blijft dat."

Schrijven

"Je kan veel meer dan je denkt", aldus Caroline. Ondanks in het verleden regelmatig nummers te hebben geschreven, schreef ze na eigen zeggen zo'n derde van haar nummers. Dat is nu wel anders. Na een duik in het diepe kwam Caroline er echter achter dat ze hier wel degelijk serieus talent voor had, en benut deze passie nu volop. "Een producer zei ook tegen mij: jij bent echt fucking getalenteerd."

Benieuwd naar het optreden in de 3FM Live Box? Bekijk hem hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie