Muzieknieuws

Oekraïense Songfestivalact Go_A komt naar Lowlands

  1. Nieuwschevron right
  2. Oekraïense Songfestivalact Go_A komt naar Lowlands

Zeggen dat het slecht gaat in Oekraïne is een understatement. Om ervoor te zorgen dat er aandacht blijft voor de cultuur uit het land, stelt Lowlands je voor aan Go_A.

Streaming winnaars van het Songfestival

Lowlands zegt over de toevoeging: "Dat we machteloos moeten toezien hoe Poetin en zijn Russische rebellenclub de unieke Oekraïense cultuur proberen te vernietigen, betekent niet dat we onze woede hoeven te verbergen. Bij dezen: ook Lowlands is furieus dat 44 miljoen mensen niet alleen huis en haard, maar ook hun eigen gezicht dreigen te verliezen.

Daarom stellen we je graag voor aan Go_A, die we overigens al ruim voor de eerste explosies in Kyiv geboekt hadden. Dankzij een oogverblindende show en de spatzuivere vocals van zangeres Kateryna Pavlenko werd dit viertal uit Oekraïne vijfde tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Officieel dan, want de Oekraïners wonnen zoveel harten dat ze wereldwijd zelfs nummer één Måneskin voorbijstreamden."

Make party, not war

Het festival uit Biddinghuizen gaat verder: "Er is dan ook veel om van te houden én om op te dansen in Go_A’s sound: ongenaakbaar gezongen Oekraïense folklore met high-energy dance, rock en traditionele instrumenten zoals de sopilka, de kristalheldere fluit in de Eurovisie-banger ‘SHUM’. Make party, not war."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie