Muzieknieuws

'R.Y.C.' van Mura Masa is album van de week

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. 'R.Y.C.' van Mura Masa is album van de week

Mura Masa, echte naam Alex Crossan, heeft zijn tweede album de wereld ingeslingerd: R.Y.C. staat voor Raw Youth Collage. Je hoort deze week extra veel tracks voorbijkomen op 3FM Alternative!

Vroeger

Alex vertelt dat het overkoepelende thema van R.Y.C. nostalgie is. "Ik merkte dat er bij vrienden en in mijn eigen leven een verlangen is naar vroeger, waarin we proberen het geluk van dingen van toen te herontdekken."

Een van de dingen waarmee hij daarop inspeelt, is door meer gebruik te maken van gitaren en rockinvloeden op zijn album. "Als je slim bent, maak je nu gitaarmuziek. Mensen zijn op zoek naar authenticiteit en een menselijke touch in hun muziek. Er is geen simpeler manier om dat te doen dan met gitaar en piano."

Raw Youth Collage

Een aantal tracks op R.Y.C. zou je al van 3FM kunnen kennen. Zo werd 'Deal Wiv It' 3FM Megahit én was dit nummer het wandelanthem van Frank en Eva tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline. 'I Don't Think I Can Do This Again' met Clairo is een tijdje gedraaid op 3FM en ook zijn samenwerking met Ellie van Wolf Alice ('Teenage Headache Dream') heb je dit jaar al een aantal keer voorbij horen komen bij o.a. Sander en Olivier.

Er staat trouwens ook nog een samenwerking met Georgia op het album, die momenteel haar eigen 3FM Megahit in handen heeft met '24 Hours'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

No Hope Generation

Het hele album komt samen in het nummer 'No Hope Generation', dat gekenmerkt wordt door een soort treurige vibe. Alex: "Tekstueel gezien zit er wel echt een boodschap in. Wat ik me daar afvraag is waarom het momenteel zo ruk is voor twenty-somethings, waarom we allemaal leven in een soort sombere waas. Maar tegelijkertijd is het ook blij, een blije realisatie van hoe shit alles is. Het betekent ook 'Oke, wat gaan we hiermee doen? Hoe gaan we hierover praten?'"

Het hele album beluister je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie