Muzieknieuws
NTR

The Last Dinner Party is BBC Sound of 2024

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. The Last Dinner Party is BBC Sound of 2024

BBC Radio 1 roept The Last Dinner Party uit tot BBC Sound of 2024. En dat is niet alleen in Engeland een big deal, want o.a Years & Years, Ellie Goulding en Pink Pantheress gingen hen al voor. Check hier het interview van 3FM-dj Vera met The Last Dinner Party.

Elk jaar zet BBC een artiest in de schijnwerpers die volgens hen de wereld gaan veroveren. En de voorspellingen van voorgaande jaren was niet mis. Celeste, Sam Smith en Adele. Allemaal werden ze ooit door BBC het geluid van het jaar genoemd, nog voor hun echte grote doorbraak.

Nu mag ook The Last Dinner Party in het rijtje aansluiten. Waar de band de nummer 1 plaats aan verdient? De jury noemt 2023 een ware stormloop voor The Last Dinner Party. “In slechts een paar maanden brachten ze debuutnummer 'Nothing Matters' uit, speelden in een stampvolle tent op Glastonbury en verkochten ze shows uit in de States.”

Daarnaast bouwde de groep in no time een enorm trouwe en toegewijde fanbase op die zich helemaal onderdompelt in de wereld van The Last Dinner Party. En die gaat veel verder dan enkel de muziek. Van boeken-en filmtips tot kostuums. Fan zijn van The Last Dinner Party kan je gerust een manier van leven noemen.

De groep was te gast bij BBC Radio 1-dj Jack Saunders, maar hij had een grote verrassing voor ze achter de hand. Niemand minder dan Florence + The Machine maakte aan hen bekend dat de nummer 1 waren. In een ver verleden werd Florence + The Machine derde als ‘Sound of 2009’. The Last Dinner Party mocht vorig jaar nog het voorprogramma spelen voor Florence + The Machine, maar ze is vooral het grote jeugdidool van de band.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj Vera Siemons sprak met de band over hun grote doorbraak en het debuutalbum dat op 2 februari uitkomt. Bekijk hier het hele interview!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie