Muzieknieuws

Coldplay komt in 2023 voor twee shows naar Nederland

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay komt in 2023 voor twee shows naar Nederland

Dat was even balen hé, dat Chris Martin en zijn maten Nederland oversloegen tijdens hun laatste tour. Gelukkig konden de diehards even doorrijden naar Brussel voor één van de vier concerten daar. Maar nu is er goed nieuws: de band komt toch naar Amsterdam. In 2023 staat de band op 15 en 16 juli in de Johan Cruijff ArenA voor de Music of the Spheres World Tour.

Coldplay in Amsterdam

In 2016 stond Coldplay al in de Johan Cruijff ArenA en kreeg je een show vol confetti, vuurpijlen, crossovers met alle muziekstijlen mogelijk én skippyballen. Dit jaar miste we helaas de boot, maar Coldplay keert in 2023 wel terug naar Nederland.

Waarom? In de videoclip Humankind waren er al hints te vinden. Je ziet in de eerste dertig seconden allemaal beelden voorbijkomen van steden, zalen en landen op een cryptische manier. Dit zijn de plekken die aangedaan worden tijdens hun Music of the Spheres Tour in 2023. Bekijk hieronder de clip, met ook fantastische beelden van de tour.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heb je goed opgelet?

Op 31 seconden zie je een taxi voorbijrijden. Het woord 'Amsterdam' is daarop te zien. Rechtsboven ook gekeken? Daar in de hoek kun je de blauwe letters onder de rode balk ontcijferen via dit Music of the Spheres schrift. Je leest dan: Johan Cruijff ArenA. Dat was dus het bewijs!

foto: Coldplay

Tickets fixen

De kaartverkoop van beide optredens start op donderdag 25 augustus om 10.00 uur. Dus zet alvast een paar wekkers want deze kans wil je niet missen.

Ster advertentie
Ster advertentie