Muzieknieuws

Oliver Pesch speelt 'Shelly' in de 3FM Live Box

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Oliver Pesch speelt 'Shelly' in de 3FM Live Box

Vanmorgen was Oliver Pesch te gast in de 3FM Live Box. Deze Nederlandse singer-songwriter speelde zijn track 'Shelly', de teamsong van Sanders Vriendenteam van deze week. Deze track gaat over een man die van zijn depressie af probeert te komen maar dat wil niet echt lukken. Naast zijn eigen track speelde hij ook nog een echte festivalcover. 'In Too Deep' van Sum 41 op een akoestische manier: iets om zeker even te checken!

'Shelly'

Oliver speelde zijn populairste track 'Shelly'. 'Shelly' wordt veel gedraaid op de zenders en het is dan ook niet voor niets de teamsong van Sanders Vriendenteam van deze week. De track gaat over een man met een depressie die deze probeert te vergeten door naar het strand te gaan. Hier ontmoet hij Shelly, een prachtige meid maar hij kan niet voor haar gaan want hij voelt zich niet goed genoeg. Het nummer heeft een Westcoast Amerikaanse sfeer en brengt je terug naar de 70's.

Benieuwd hoe de live versie klonk? Check 'm hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Festivalcover Sum 41

Naast een eigen track deed de zanger ook een festivalcover in de 3FM Live Box. Hiervoor koos hij 'In Too Deep' van Sum 41. Ondanks dat dit nummer normaal harde gitaren bevat koos Oliver ervoor om de track akoestisch te brengen. Hij droeg de track op aan zijn broer, die hem het nummer voor het eerst liet horen vroeger.

De cover van 'In Too Deep' van Oliver Pesch hoor je hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oliver Pesch

De 24-jarige Oliver is een echte muzikant. Zijn tracks 'Shelly' en 'Mesopotamia' brengen je terug naar de 70's. Met invloeden van Pink Floyd aan zijn vaders kant en Van Halen van zijn moeders' kant, is de zanger ergens in een platendoos gevallen en er niet meer uitgekomen. De Westcoast Amerikaanse stijl hoor je nog weinig bij andere Nederlandse artiesten en met een debuutalbum op komst is Oliver een artiest die we zeker in de gaten moeten houden. Wil je hem live zien? Van september tot december is er weer een gloednieuwe editie van Popronde waar je Oliver geheel gratis in veel steden kunt zien!

Ster advertentie
Ster advertentie