Muzieknieuws
NTR

Pip Blom en The Vices eindelijk weer op tour: “Surrealistisch, een droom!”

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Pip Blom en The Vices eindelijk weer op tour: “Surrealistisch, een droom!”

Heb jij alweer in een volle concertzaal gestaan? Jezelf vol overtuiging in een moshpit gestort, nu dat eindelijk weer kan? De concertzalen zijn weer open, en dat is niet alleen fijn voor jou als bezoeker: ook bands en artiesten zijn er dolblij mee! Voormalige 3FM Talents Pip Blom en The Vices vertellen hoe het is om weer voor volle zalen te staan.

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk kan het weer: bands zien spelen in volle zalen. Je mag zelfs dansen en de moshpit in springen, als je dat tenminste nog aandurft na al die avonden thuis op de bank. Ook de bands en artiesten genieten er met volle teugen van dat ze eindelijk weer op tour kunnen en shows spelen voor volle zalen.

Zo ook The Vices en Pip Blom, twee voormalige 3FM Talents voor wie de afgelopen twee jaar er heel verschillend uit hebben gezien. In Vera On Track belt 3FM-dj Vera Siemons met Floris Luijtelaar van The Vices en met Pip, vlak voor hun shows in respectievelijk Hedon Zwolle en Metropool Hengelo, om te vragen hoe het is om weer op het podium te staan.

Een kijkje backstage met Floris van The Vices!

De Groningse band The Vices is tijdens de pandemie doorgebroken, en zien al hun fans dus nu pas in het echt: “Het is echt een droom, al helemaal omdat we dit nog nooit echt gedaan hebben. Voor corona konden we dit allemaal echt niet uitverkopen. Tijdens corona zie je dat steeds meer mensen naar je gaan luisteren. Maar als het dan open gaat en je ineens al die mensen ziet en ontmoet, en al die energie van die mensen voelt… Dat is surrealistisch, dat is een droom!”

Quote

Ook als het uitverkocht is, ben ik een beetje bang

Floris van The Vices

The Vices maken er goed gebruik van dat ze nu weer mogen spelen: in slechts twee weken tijd speelden ze wel vijf shows in heel Nederland, bijna allemaal stijf uitverkocht. “Voor elke show vind ik het nog steeds een beetje spannend,” biecht Floris op, “ook al is het uitverkocht, dan nog ben ik een beetje bang: hoeveel mensen gaan er komen? Maar van tevoren kijk ik even in de zaal en dan zie ik dat het helemaal vol staat. Fucking leuk, de energie is goed!”

Roestig

Pip Blom en haar band hadden geluk: zij hebben inmiddels in Engeland ook een behoorlijke fanschare verzameld. Daar gingen de clubs en kroegen een paar maanden geleden al open, dus de Amsterdamse band kon in Engeland al een tour doen terwijl de Nederlandse dansvloeren nog dicht waren. Nu ze terug zijn in Nederland, zijn de bandleden dus allesbehalve roestig: “Dat is natuurlijk ook zo’n ding: je hebt natuurlijk al best lang niet zoveel dagen achter elkaar gespeeld, dat is best vermoeiend”, aldus Pip. “Maar nu hadden we gelukkig wel net een tour erop zitten, dus dat loopt best wel naadloos in elkaar over.”

foto: Ben Houdijk

Pip Blom op Best Kept Secret 2018

Pip Blom over eindelijk weer touren, liveshows in Nederland en waarom je altijd naar het voorprogramma moet!

Energie

Die energie, dat merkt Pip hier in Nederland ook: “Toen wij afgelopen jaar in Engeland speelden in september, waren daar net wat maatregelen losgelaten. Toen merkten we dat mensen best wel voorzichtig waren, dat er best wel afstand was, en dat er best wel weinig mensen kwamen opdagen, ook al hadden ze een kaartje gekocht. Maar nu in Nederland merken we dat helemaal niet meer. […] Iedereen die er is, is heel enthousiast. Ze dansen, ze lijken er ook geen probleem mee te hebben om dicht tegen elkaar te staan. Het voelt eigenlijk misschien nog wel energieker dan voor corona.”

Ook MEAU is blij om weer op het podium te staan

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie