Muzieknieuws

Paramore deelt na zes jaar nieuwe single 'This Is Why'

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Paramore deelt na zes jaar nieuwe single 'This Is Why'

Paramore heeft hun langverwachte comeback aangekondigd! De band heeft namelijk de nieuwe single 'This Is Why' uitgebracht en kondigt de komst van het nieuwe album aan. Het is de eerste release in zes jaar sinds het studioalbum After Laughter uit 2017.

'This Is Why'

Na de nodige speculaties brengt Paramore na zes jaar weer een nieuw album uit. Het zesde studioalbum, getiteld This Is Why, komt op 10 februari volgend jaar uit. De band bracht ook meteen de gelijknamige single ‘This Is Why’ uit en die valt nu al te beluisteren. Er is ook een officiële video voor de single gedeeld.

Volgens zangeres Hayley Williams was het nummer het laatste liedje dat de band voor het album schreef. "Om eerlijk te zijn, was ik het schrijven van teksten zo zat, maar Taylor overtuigde me ervan dat we aan dit laatste nummer moesten werken. De track wat eruit kwam werd het titelnummer voor het hele album." Het nummer vat de overvloed aan emoties samen. "De rollercoaster van leven in 2022 en het overleven van de afgelopen drie à vier jaar" stelt de frontvrouw.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Speculaties op social media

Paramore kondigde eerder deze maand hun nieuwe single aan door kleine snippets te delen op social media. Een fragment van het nummer verscheen vorige week op het Discord-kanaal van de band, en later verscheen er nog een clip op TikTok. Deze laatste preview werd geüpload op een account met de naam 'isthiswhyisthisiswhy'.

Comeback

Hayley Williams onthulde aan het begin van dit jaar al dat de band aan het zesde album werkte en dat ze herinneringen ophaalden aan enkele van de eerste invloeden van de band voordat ze begon met het schrijven van de nieuwe plaat. Maar ze lieten ook weten dat het niet per se betekent dat ze een "comeback 'emo'-plaat gaan uitbrengen.

Hard Times

De band, die in 2003 werd opgericht, bestaat naast zangeres Williams uit gitarist Taylor York en drummer Zac Farro. Volgende maand gaat Paramore op tournee door Noord-Amerika. Het is de eerste keer dat de band live speelt sinds het album After Laughter uit 2017. Dit album bevat onder andere ex-3FM Megahit 'Hard Times', die een regelrechte hit op TikTok werd. De rockband scoorde onder meer hits met nummers als ‘Misery Business’ en ‘Still Into You’. In juli bevestigde de band dat een deel van het geld dat ze met de tour verdienen rechtstreeks naar seksuele zorg en abortusdiensten gaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie