Muzieknieuws

Conor Mason van Nothing But Thieves gaat solo en brengt plaat uit

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Conor Mason van Nothing But Thieves gaat solo en brengt plaat uit

Nothing But Thieves-frontman Conor Mason gaat solo! Tijdens de coronatijd zat de zanger met een hoop creativiteit, die hij kwijtraakte in een nieuw soloproject. Onder de naam Man-Made Sunshine heeft hij een EP opgenomen waarvan vandaag de eerste single uitkomt.

Reflectie

De nieuwe plaat fungeert vooral als een soort uitlaatklep voor emoties en gevoelens waarvan de zanger vond dat ze verwerkt moesten worden. "Tijdens de pandemie had ik, net als veel van ons, tijd en ruimte om na te denken. Ik ontdekte dat mijn hoofd gevuld was met gevangen emoties en onverwerkte herinneringen die probeerden eruit te komen, dingen waar ik grip op moest zien te krijgen", zo laat Conor weten via social media. "Stukken van mijn leven zweefden rond die ik moest samenvoegen, zodat ik verder kon".

Hij bundelde al die ideeën samen in een EP van vijf tracks lang, en zijn nummers gaan naar eigen zeggen over reflectie, groei en innerlijke liefde gaan en in het reine komen met jezelf. Een releasedatum voor de plaat is er nog niet, wel is de eerste single 'Life's Gonna Kill You (If You Let It)' zojuist uitgekomen en die kan je hier beluisteren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De band stond eerder dit jaar nog in een uitverkochte Ziggo Dome, Oosterpoort in Groningen en op Pinkpop, en met Moral Panic uit 2020 onder de arm hebben fans van Nothing Out Thieves allesbehalve te klagen. Ook kunnen ze gerust ademhalen: Conor's solocarriere betekent niet het einde van de band. "Ik weet dat ik dit niet hoef te zeggen, maar ik stap niet uit de band. Er borrelen ook dingen rondom Nothing But Thieves die we snel zullen delen", zo zegt Conor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie