Muzieknieuws
NTR

Zo ziet het nieuwe terrein van Best Kept Secret 2022 eruit!

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo ziet het nieuwe terrein van Best Kept Secret 2022 eruit!

Alt-J, WIES, Leon Bridges, Wolf Alice: de namen die afgelopen week zijn aangekondigd voor Best Kept Secret 2022 zijn niet de minste. Maar dat is niet het enige nieuws: naast een verse line-up, komt Best Kept Secret komend jaar ook met een fonkelnieuw terrein. Festivaldirecteur Maurits Westerik geeft alvast een sneak preview van het nieuwe terrein, inclusief nieuwe podia!

“Volgend jaar wordt alles beter, daar moeten we in blijven geloven!” aldus Maurits Westerik, die sinds hij in 2019 directeur werd nog geen editie van Best Kept Secret festival heeft mogen meemaken. Dit jaar is de organisatie met een schone lei begonnen, zowel met het programma als met het terrein, zo vertelde hij aan 3FM-dj Vera Siemons in haar programma Vera On Track.

Voor wie nog nooit op Best Kept Secret is geweest: het festival ligt vlak naast het Safaripark Beekse Bergen bij Hilvarenbeek. Het festivalterrein bevindt zich aan een meer, in een gebied met veel bomen. Tijdens vorige edities stond het hoofdpodium altijd op het strand, en vond je de andere podia op open plekken in het bos. De vraag is: hoe gaat dat er volgend jaar uitzien?

Yes: een kortere weg naar de camping!

Het nieuws over het terrein begint al goed: Maurits vertelt dat die ellenlange wandeling van de camping naar het terrein straks een stuk korter wordt. “Je kan straks [vanaf de camping] langs het meer lopen, door een verkort bos. Dan kom je uit bij een betonplaat, dat noemen we nu Betondorp. Dat is een hele mooie eerste weide, waar het bos ophoudt. Daar is dan al de eerste entree.”

Nieuwe podia

Vanuit daar gaat Maurits verder met zijn wandeling, langs een aantal nieuwe podia: “Je gaat rechtsom via allerlei verschillende areas, en dan kom je bij Playground Love. Dan is daar links een nieuwe stage met alle nieuwe talenten en nieuwe grote acts, dat podium heet The Secret. En vanaf The Secret loop je door naar wat we nu in de volksmond Four To The Floor noemen, waar een hele eclectische dansvloer is. Dus eigenlijk waan je je van allerlei areas naar steeds meer podia, en weer terug.”

VIDEO: Directeur Maurits Westerik over het nieuwe terrein van Best Kept Secret

Best Kept Secret 2022: "Ook het terrein gaat op de schop"

Video niet beschikbaar

Meer nachtprogramma

Nieuwe podia dus, nieuwe hoekjes op het terrein, en ook nieuwe nachtelijke avonturen, zo vertelt Maurits. Met John Talabot, Jamie xx en Elias Mazian staan er al een paar toffe elektronische namen op het programma, maar: “Er komt nog veel meer! Dat wordt dan heel erg area-gebonden, zodat er eigenlijk wel zes à zeven areas zijn waar je na de headliner tot diep in de nacht kan dansen, en wat al niet meer.”

Best Kept Secret heeft zichzelf in de afgelopen anderhalf jaar dus helemaal opnieuw uitgevonden, aldus Maurits: “Dat is misschien het enige voordeel van afgelopen anderhalf jaar, dat hier ook de tijd voor was.”

Best Kept Secret vindt plaats op 10, 11 en 12 juni 2022. Check hier alle artiesten en bands die tot nu toe zijn aangekondigd.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie