Muzieknieuws

'The Car' van Arctic Monkeys is uit: geef het een testrit

foto: Getty
  1. Nieuwschevron right
  2. 'The Car' van Arctic Monkeys is uit: geef het een testrit

Na Tranquility Base Hotel + Casino uit 2018 zijn Arctic Monkeys weer terug met nieuw werk. Van album The Car gaven ze al een voorproefje tijdens de 3FM Exclusive in Brussel, maar nu kan je alles beluisteren.

The Car

3FM-dj Vera sprak frontman Alex en drummer Matt tijdens de 3FM Exclusive over het nieuwe album: "Ik denk dat we muzikaal gezien altijd hetzelfde hebben proberen te doen en dat het nieuwe album altijd een beetje van zijn voorgangers overneemt. Het is een soort pad dat van ons eerste album naar deze nieuwe gaat."

Alex: "Ik ga gewoon alles herhalen wat Matthew zegt. Wanneer je terugkijkt nadat een periode voorbij is blend de sound van elke nieuwe plaat meer in de volgende dan je op dat moment had verwacht. Ik denk dat het zeker een vervolg is van de vorige, maar het voelt tegelijkertijd heel anders." Vooral gezien de polariserende sonische verandering tussen hun laatste twee platen."

Bekijk het hele interview hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ga voor de testrit

The Car is vanaf nu overal te horen. Tip: het album is lekker stemmig. Dus ga vooral 's avonds op pad over verlaten straten. Laat Alex Turner en co je verrassen. Verder dan de 'I Bet You Look Good On The Dancefloor'-tijd kan je niet zijn, maar dat is niet erg. Bij Alex Turner loop je graag mee aan de hand.

Beluister hieronder het album.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgeluisterd?

Nog wat kilometers over op de route? Beluister hieronder dan de hele 3FM Exclusive zoals hij te horen was tijdens Vera On Track.

Vera on Track

Ster advertentie
Ster advertentie